HKU Taught Master 2022-2023

1001 回覆
7 Like 16 Dislike
HKU Taught Master 2022-2023 申請傳送門
https://admissions.hku.hk/tpg/programme-list-2223
想問下通常HKU Education master係幾時開始有得報架?
HKU通常都冇咁快,起碼十月。
隨時留意嗰個Apply掣有冇着燈。
thx ching想問下今年grad,冇education底會唔會細機會d?
唔一定,識得有人本身Bachelor唔係Major教育,但Master又收咗佢。應該好睇你點樣解釋為咩要讀或為咩要轉過來讀。
好啊,唔該晒ching
想問下佢係咪都係fg入?
呢個就唔係
Education 好睇你有冇有關教育經驗
會優先考慮有教育底/有經驗嘅人
但見佢地都有收冇教育底嘅人
本科Fintech&AI
Hku master應該報咩好?有冇建議
好啊,唔該哂ching想問下知唔知收幾多人左右?
邊度可以睇到一科幾多credit同埋個credit幾多錢
Thx thx

撳入去啲科度都好似冇特別寫淨係知道讀幾科
Government-funded就去返右上角Finance嗰度睇,Self-funded就自己Copy心水Prog個名,再Search返Department睇返。
code多
MSc Construction Project Management (淨係見到2021/2022 intake)
HKU冇中大咁快手Upload嘢,等多佢一陣啦。你呢個Prog上年要HK$190,080,讀72Cred,應該今年都差唔多呢個情況,再留意下。
有冇人想報hku master of social work

可以join返個tg group
https://t.me/joinchat/hkfLKZyOtmE3OGE1

報cu poly city bu嘅都可以join
未諗
我唔想做developer/vendor
做過IT post 同business post
個人偏商科多
可能talk shit得黎又有d IT個d工多
都唔知讀咩好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞