HKU Taught Master 2022-2023

1001 回覆
7 Like 16 Dislike
應該20分以上?
我大學讀math除左stat有一兩題唔太肯定之定其他都冇問題
不過interview我睇怕都收皮話係10分鐘interview,我英文唔好又唔識講野
20分以上咁勁
我mc有幾條唔識,記得有幾條prob我係唔識
之後去到programming 果條係constraint題,搞左半粒鐘都出唔到result 仲要cap唔切 所以我maximum 應該都係13 14分

不過呢個admission test過20分都證明巴打掂, interview 應該都係例牌野
programming個題唔係打幾行就得咩兩行input包剪揼,4個結果每個寫兩行if就收工
我果條唔係
佢要我寫class a, b, c, d, e 已知a, b 唔會撞time schedule, etc... 跟住要我搵邊3個class 相互一定唔會撞

而且佢input 係純string, 又要strip 又盛,搞左好耐收埋皮

我mock果份 就叫我搵 reverse list, python 一個.reverse() 就搞掂cls
有錢就收?hku taught master
我mock果份都係搵reverse list會唔會係睇人background出題?隨機黎講個難度差得太遠.巴打你大學讀咩?
engineering, 唔關cs事,但出黎做野有掂開programming, 但冇操algo
算啦,聽天由命
係 但唔收你
Lm
有冇人收到MUP Offer啦有冇group ga???
急問 想問hku報MA份referee report係咪喺application deadline前就要submit到?
出咗?
未應該
同部門另一科收到
Ching個科係幾時in?
兩星前左右
大量cultural theories + 同creative cities 嘅融合
MUA? 我知Dupad 開始send offer la 所以問問
有無人報fimm
MACLL 有冇人有offer?有嘅話打埋幾時收到 plz
未收到email 啊可能wfh 遲啲掛
佢哋係另一個deadline,交咗名上去之後HKU嗰邊就會自己send email俾referee,佢哋send咗email之後你就可以喺個system入面睇到個deadline係幾時。
Hku fellowship幾時會有results
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞