HKU Taught Master 2022-2023

1001 回覆
7 Like 16 Dislike
Bachelor 已經係construction management 讀同一科好On9咁
諗緊報唔報Master of Science in Integrated Project Delivery
有無在職IT狗人士想讀番個pt master? 交個朋友
唔係Design 底一定收皮。
但報返Cpm 好似好多餘咁
想學嘢就讀其他
呃飯食就讀返cpm
space science值唔值得讀
值,知識係無價寶
我係講讀完出黎
講出黎都搞笑
入nasa 歐美學校先有優勢 加埋宜家人地以為你間諜
想問下Mcs難唔難入 見佢有分唔同stream
想問master of finance難唔難入?想讀嚟轉行
hku master of social work難唔難入
有冇話gpa要幾多
見到又要written test又要interview
MSW不嬲多人爭,而據我有限嘅了解,非八大Bac基本上唔會太考慮(overseas當然例外)。In社工成績主要係for interview入埸券,收分好睇每年啲Applicants個情況,反而面試重要好多。
非三大2nd hon嘅話 Ma of Arb&Dr係咪唔洗諗 可以慳番幾百
唔識你呢科,但係如果你又真係想讀上去,冇咗幾百又唔會令你開唔到飯嘅話,勇敢啲當試吓啦
8大bac?即係要social science?
我係8大ba
唔想讀了
有無ching讀緊/讀過MSc既Innovative Design and Technology?
想知workload大唔大,收生人數同要求係點?
唔係啊,我意思係MSW有八大Degree就得,其他自資相對排後啲。
咁都好啲。謝謝ching
家陣你俾得起錢就得 包收
但你之後份工其實唔會有幫助 除非你有intern
m fin勁耐先有機會payback
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞