【懸疑】你有懷疑過跟你同住的家人,可能並不是他們嗎? 2

406 回覆
192 Like 9 Dislike
大家都無好下場,打和super
太正常就無意思了
改詞巴打
Exact7ly。因為誤殺係要證明到被告並非故意殺死對方,如果俾人搵到老婆出軌證據,就會變咗佢有殺人動機

而家咁就一舉兩得
最後真係巴黎鐵塔反轉再反轉
辛苦晒理想絲
就係睇到自己嘅影子
個feel就係有啲似
個故張力唔錯,當安琪開始幫主角醫病嘅時侯,仲以為安琪良心發現
點知原來係為咗掩飾佢出軌嘅事實
中間當露露話安琪扯佢頭髮嗰陣,我仲以為係因為假安琪想同主角過二人世界,所以好憎露露
點知原來係心急想拎露露啲頭髮去化驗真係意想唔到
睇到最後真係嬲
安琪真係自私到仆街
男主雖然係廢
但就算佢幾有上進心 肯幾努力
安琪都唔會揀佢 因為佢一早已經唔愛男主
初頭以為佢都對小朋友都有愛
點知原來係臭雞
所謂理由係結婚壓力大
結果仲對小朋友咁差
所以就故事咁睇 我幾鍾意廢柴男主下定決心殺左佢依個結局
揀啱時間睇
個feel都好似before I go to sleep(老婆每朝起身都會無哂所有記憶)
好呀追蹤定你先,等你寫新故
我諗著緊係因為好多人都想自己人生有個時間表,想按部就班幾多歲要做到咩,有幾多achievement咁。但好多事(e.g. 感情發展)係無得強求,就好易變咗本末倒置
所以主角最後都話其實唔怪得第三者,唔係Javier 令佢變心,而係佢喺好耐之前都已經唔鍾意自己
呢點之前有研究過 如果每月定期都有收subscription 唔肯定會唔會當穩定收入
同埋財政紀錄好似係會追溯到一定年份,如果臨離婚先一下轉走啲錢應該係唔work
所以佢哋慢慢拖 分幾年轉晒啲錢應該走得甩

純學術討論
喺部電腦上面貼住「這裏沒有秘密」
好似後生咗啲 但靚仔ok
我明白呀,個位真係要慢慢睇下點拿捏
留白、唔解釋晒啲伏筆細節又怕會有讀者覺得解得唔清唔楚、覺得個頭開得太大最尾收唔返爛尾
講太多太清楚又會造成你上面講嘅情況

長路漫漫,繼續學習
大家追live辛苦了
真相有太多層了
終於勇敢一次(?)
睇文字都feel到男主嗰種憤怒,個精神狀態真係過山車咁又上又落,最後嘅真相對男主嘅衝擊都唔止係壓垮駱駝嘅最後一根稻草了,而係壓垮駱駝嘅最後一個啞鈴,正常人都難以接受,更何況係精神狀態已經咁差嘅男主?樂見安琪嘅惡有惡報,亦樂見男主只需要坐一年嘅結果同最後心靈上嘅解脫。
畢竟男主直到最後一刻都遵守佢嘅承諾
「我將終生對你忠誠,

直到死亡將我們分開。」
本身就好多嘢都控制唔到,揀結婚人選反而仲要比時間限制,喂正路就訓係身邊幾十年喎。
打機咁有個成就list咩
後尾睇返「啾咪」呢個字真喺伏線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞