一人一間香港猛鬼酒店

972 回覆
164 Like 21 Dislike
咁梗係壞啦,電器壞好出奇咩
不過佢話有鬼你由得佢啦
其實係成間酒店用同一款電視,隔離房用個remote時某D位會射左去你間房部電視,有時佢地見禁極都無聲就再禁大聲D,咁係因為個remote signal射左去你部電視到,你部電視越來越大聲,佢個部就無反應

明唔明
最後果句...
唔會,我當你間房有鬼梗係要突然開門嚇鳩返佢。你敲門咪即係提隻鬼要嚇你

之前係泰國住過little court,都係直接開門但成晚乜事都沒係好撚多蟲。之後先知原來都幾出名
我自己反而係荃灣悅品試過一次
差唔多訓著有人拍我個頭 一野咁
之後醒起入房冇敲門 partner問我唔敲門咩?我話ok嘅冇所謂
就瀨野

麗豪住過,個感覺係唔舒服 但冇瀨野 聽節目之前話自殺房係7樓定5樓
有次係自己嚇自己所以唔開酒店名
有個擺杯嘅抽屜無啦啦打開咗,仲要連續幾次
驚咗半日,係裡面拎返兩隻玻璃杯出嚟就無事
原來係個抽屜條軌斜咗擺最外面嗰兩隻杯又太重
班迷信撚唔會受

會照話唔係、唔同嘅、你唔係度唔知、你唔信冇嘢好講、你好彩撞唔到

總之你講乜都唔聽,有鬼、有污糟嘢
邊層
想試下
鳩吹到
美麗華游池係地庫室內
你透視眼望?
其實都幾肯定係咁

迷信撚會話你係兜
話機率低唔會啱

但機率再低都可信有鬼
有冇諗過問題唔喺間酒店到
你見過咩
咁我又唔係否定冇鬼,不過電視自動開之類問題,係有機會係壞或者受到其他電器干擾
自己算敏感體質
住過好多間唯一一間一入門口就feel到唔對路嘅就係荃灣如心 個人好唔舒服
無見到咩 但成間房陰陰沉沉 好大陣濕氣up味
夜晚沖涼個時個塊透明玻璃睇到間房
硬係覺得有野望住自己 一路沖個身一路震
呢間真心住一次夠晒皮
Paul con 對面果間 唔記得叫乜名
有次台灣fd黎公幹住 陪佢上去見過白影
我否定有鬼嘅
你睇哩個 post
個個跌咗嘢又驚,有啲聲又驚,有水漬又驚
九唔搭八垃撚圾
好撚精彩
住過一次,真係凍撚到仆街
依間有無嘢都唔會住 又舊又污糟
滙豐中心行到港灣都會嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞