一人一間香港猛鬼酒店

972 回覆
164 Like 21 Dislike
訓覺時拔撚左個電制佢咪得
唔撚係掛之前成日去如心
你係金屬? 感應到magnetic field咁勁
屌 唔係掛
我之前見佢平,睇相又ok就去試,點知就真係發生左啲恐怖野,依加先知佢原來係hello kitty
咁鍾意玩野電器嘢 點解唔訓覺啪咗個電箱大制佢
我都試過2次行過部𨋢但睇唔到
可能樓層設計+環境暗睇唔到
好差 千其唔好
我上次住就冇奶野
但d設施好舊 個冷氣掣會噴煙出黎 房又細 成個體驗好差

鬼故既話你可以上d訂房網睇 我見都有人講
貼上小紅書 班大陸佬唔敢嚟香港
想俾人x?
對唔住,我只係如實報導
青衣青x酒店
之前同老公一齊去
叩門入去之前突然feel到有陰風吹埋嚟
之後叩門個下我自己無啦啦講左句請進
我講完之後自己都呆左
之後入到房,去完廁所準備訓覺
一熄燈上床就聽到廁所有滴水聲,又有腳步聲,又有拎起杯再放低既聲,之後我講左句,屌你老母,唔好撚嘈啦,好撚眼訓
之後我同老公兩個人都聽到窗出面有人嘈交
但聽唔明講咩,ee哦哦咁
之後合埋眼繼續訓啦
突然門口有人撞我地房對門
我成個彈起左
之後去開返燈諗住繼續訓
開燈之後,蒙蒙朧朧就訓著左
個晚,我同我老公發左同一個夢
我個夢既內容係咁「我夢到係呢間既廁所有個著紅衫既女人,咁我就問佢,你係邊個,邊個叫你嚟,個女人就話,係你老公叫我嚟,咁我就同我老公嘈交,話點解你要叫個女人嚟,你同個女人係咩關係?嘈左好耐,佢就打電話返公司話今日要請假」
而我老公既夢到既係咁「我都唔知你講邊個女人,我都唔識佢,佢直情打電話返公司請假氹返我」
到訓醒之後,我特別攰,到食早餐既時候,我同我老公講,琴晚訓得好差,佢話佢都係,佢發左個好奇怪既夢,講返先知原來我同佢個夢係相連,之後我老公就問我個女人係點,我話有170左右啦,肥肥地,個樣似林奠既
到第二晚我自己係屋企訓覺,我又夢到個女人,佢話要我陪我一齊死,之後我feel到佢乂我條頸,我成個人透唔到氣,之後就醒左,咁我同我老公講,我又夢到個女人,好恐怖,之後佢同佢同事講開,話我地撞鬼,之後佢同事問個女人係咩樣,之後我老公講特徵比佢同事知,佢同事話,唔係講笑,你地可能真係撞鬼,因為之前高層有間房係死過人,個死者特徵同你老婆容易既差唔多,之後去左黃大仙拜下,就冇再夢到個女人
真人真事!事發當下都唔係話太驚,可能真係太眼訓😂但離開酒店之後諗返就真係毛管戙
夜媽媽啲hello kitty識大叫,喵~唔好塞嘢落我個頭..喵~唔好塞嘢落我個頭
驚人以為佢幫間酒店賣廣告
我都試過門口感應燈夜晚係咁着 但朝早就冇事
灣仔利景
早幾年住尾房房入面係佛像海報
條走廊好陰森

不過我對呢啲無乜feel,純粹覺得氣氛唔舒服
仲記得幾多?
咁佢有冇令你變陳震聰
麗豪 我真係屌出聲
擺酒,朝早斟茶,搬郁少少梳化,唔比我退房
要我搬返先可以退
我同佢講依家我反轉你張梳化定成張扔上張床呀?
郁少少都唔比間房拎嚟display 嫁?
絲打有陰陽眼?
XX hotel勁恐怖
撞過x
我下次一定唔會再住
你9588
最後有冇扑埋先
呢間有嘢?印象中HG就有
上年一個人住半島舊翼港督向日軍投降嗰層
check in無耐下午4點幾喺間房周圍影相
突然喺浴室傳出電話震機聲
行入去搵聲源係馬桶位傳出
成百年歷史又得自己一丁友
淆底用廣東話英文日文講:唔好意思打攪晒,住一晚就走
到夜晚又聽到多一次馬桶嗰邊震手機聲
唯有呃自己間酒店舊,隔音差,係隔離房沖涼熱水爐運轉既聲……
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞