一人一間香港猛鬼酒店

972 回覆
164 Like 21 Dislike
挪威的森林
長洲荔x酒店有無野?
渣ga
未見過一個回覆係可以有300幾個負評而1個正評都無
有一件事想分享恥笑但非香港酒店

有一對白卡耶撚夫婦去日本旅行
住一間四星酒店 房細細舊舊地咁
一入房就見到本聖經
咁個老公本身都識日文又未睇過日文聖經
就好奇打開望望 睇睇下就咁放咗喺枱
之後老公話想週圍睇下啲設施 留咗老婆喺房

老婆就整理行李
突然聽到書枱方向有「啪」一聲
實在太大聲 忽略唔到 就行過去睇下係咪有咩零件跌咗
成張枱完好無缺 正當佢以為無事嘅時候
佢見到本聖經怪怪地

佢就whatsapp問老公頭先係咪無cum埋本聖經
老公覆話:無,唔好郁,我未睇完
老婆就求其打返開本聖經想返上床
一擰轉身聽到「啪」一聲
聖經又cum返埋
佢扮冷靜直接同老公講:即刻返房

你要知道耶撚係弱智 明知其實有其他嘢警告緊佢
但仍然想主會打救佢
老婆繼續鍥而不捨打開本聖經………..
點知突然枱上面所有嘢向右手方向掃哂落地下
除咗嗰本又cum返埋嘅聖經

老公一入嚟只係見到嚇到喊嘅老婆
佢已經開始語無倫次 不停話:有嘢 有嘢 真係有嘢
老公望下周圍大概都估到發生咩事
我以為佢會帶老婆即刻衝落去退房啦
點知恥笑開始

佢老公竟然同個已經嚇到傻咗嘅老婆講
「唔緊要㗎,主同我哋兩個永遠都係一齊,唔需要驚啲魔鬼,有主喺身邊我哋可以戰勝一切恐懼」

講完即刻喺行李拎佢本聖經出嚟同枱上嘅聖經一齊攤開 仲用日文開始讀入面啲內容

老婆事後同我形容返個癡線佬一開始讀嘅時候間房係突然靜到好似去咗另一個密封空間咁
突然個廁所不停有沖水聲 個花灑都自己開咗 啲燈開始狂閃 窗簾自己閂埋
佢真係驚到漏咗幾滴尿 一手搶走本聖經唔畀個老公再讀 一手捉住老公想衝出房門 但唔知點解開唔到
老婆喊住跪喺到頭貼地講「輸咪媽些」
道開真係自己開返…….

最恐怖嘅事都未發生
佢擰轉頭想睇老公反應 點知望到頭先老公企喺到讀聖經嗰個位 有一個同老公衣著一模一樣嘅人企喺原位但依個「老公」係無頭……

個老婆崩潰大叫拍隔離房門
原來係兩個鬼佬旅客 問佢哋可唔可以陪佢哋落大堂求助
最後都退咗房 由三個職員包括經理同兩個鬼佬陪佢哋上去執行李走
而嗰兩個鬼佬亦要求轉房
個老公全程無再出過聲 因為當佢想出聲嘅時候個老婆就冷冷叫佢收聲

事後兩人關係開始轉差
最後離埋婚 老婆無再信教亦都再婚了
如心
瞓單人床 朝早起身見到隔離床有個30-40歲男人望住自己 以為發夢繼續瞓覺 事後先知如心咁猛
其實呢間有咩好?啲位又細又窄
好撚癲
不如話 香港邊間酒店無鬼
住過如心頂樓一晚 無啦啦聽倒敲門聲 但開門又無人
唔係有兩間咩?對面街都有間瑞生
上網Google下啦 成間泰國咁個間
真係好撚可悲
如果個個香港人都係你咁應該國安法都唔洗立
我去過住2晚
本身體質feel唔到唔舒服既
但係有唔見左野
去過一次 又唔覺得猛
覺得質素好差多啲
真係有電視係咁樣壞,會自己開同自動去最大聲
利申:幫客安排過維修師傅上門
證明你半夜電視唔會自動開
其實大家會唔會入住敲門
係,之前自動閂,冇聲
係用咗5年壞壞地
仲有廚房嗰啲燈又輪住壞
但唔係有鬼
換咗咪冇嘢 law
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞