一人一間香港猛鬼酒店

972 回覆
164 Like 21 Dislike
粵海酒店 10樓
住過 無野
最近期一定係荃灣如X
住過好幾次都冇事 正正常常
佢checkin果層地下有幾舊木,好怪
紅磡大酒店
住過幾次,
瞓瞓下聽到有人係我耳邊講野,同埋跑黎跑去。
你點知的?
直頭轉做hello kitty酒店算啦
有追開恐怖在線
不過位女士走應該唔關無主孤魂單嘢事
做男人做到你咁pussy 同條女係咪玩開switch比人屌屎眼
我未住過果間
有中過 嚇L死 以後唔住
沙田麗豪
夜晚吹吹下頭聽到有人吹口哨
之後凌晨訓唔着,
聽到咖啡機位置有玻璃杯碰撞聲成晚都訓唔到
你都戇撚鳩 咁都告到 我屌你老母都可以告啦 點證明有冇鬼呀?
荃灣西如心
早排同男朋友去個到住咗兩個禮拜,一開頭都冇乜野
其中有一日我返咗咗工,得返男朋友一個係房 佢攤咗係張床到諗住瞓覺 佢個人就攤咗係床既中間攤攤吓feel有床邊有人坐咗落嚟
同埋間房唔知點解成日都有啲怪聲(隔離房有人敲牆、個陣住19樓,成日都好似有人敲玻璃)
住過一次發誓以後都唔會再住依間
基佬都搞
朗豪坊附近某間酒店
有次住熊貓,checkin冇耐即發燒
但自己不嬲好少病
成身唔聚彤
懷疑撞嘢
你夠我以前屋企果部電視猛,
初時夜晚訓訓下自己着,
頭幾次會走出廳熄左佢,
之後夏天關房門訓就無理佢有得佢開通宵,
慢慢唔止會自己着,
仲會自己着左之後個音量會自己識調大,
直至100爲止,
係嘈到逼你出房熄,
仲要係熄唔到,亦校唔到細個音量,
你校細個音量時會好似同你鬥氣咁,
你一路咁 - ,佢就一路 +,
要拔電制先得,
最怪係通常訓左先會咁,
平時日抖或訓覺無事。

更跪異係,
唔止廳果部,
我媽房部細電視都係咁 (一部LG,一部大陸Konka人地送),
又係訓訓下自己着,
頭幾次我媽鬧我老豆訓覺唔熄電視,
後來先發覺係自己着,
仲要我老豆平時睇明珠台,
但每次電視自己着時都係返左去無線既粵語殘片(發生都十幾年前)

唔止電視,
連走廊支光管都係,
明明熄左,
但會每10秒閃一閃,
門鐘都試過幾次自己叮咚但門外無人。
同一班朋友住泰國一間獨立屋,個獨立屋有4層, 男嘅訓一樓, 女多啲人,所以分別訓第2 層同第3 層,行樓梯上落會望到每間房入面。

第一晚大家出去玩完係各自樓層到沖涼梳洗,我係地下大廳到拎完野行樓梯返上房時經過2 樓一間房入面見到有個黑長髮嘅女人背住房門係到哼歌, 我當下無理諗住係我朋友係間房入面啫, 點知上到3 樓發現全部女仔fd都係晒3 樓到傾緊計 仲要個刻先醒起,我地無人係黑長髮。

因為我地仲要住多3 晚,所以我諗住佢地都無遇到就無謂講出黎嚇大家。

到第二晚, 有個男仔fd A係地下個層想沖涼, 但開唔到廁所門, 又聽到有花灑聲,就以為係地下廁所有人用緊, 點知返上房又發現全部人係晒上層, 佢就自己再落返去地下廁所想開門,開極都開唔到,就搵男仔B 幫手,都係開唔到就搵男仔C, 最後男仔C 敲左下廁所門, 道門就自己開左

(其實第一日check in 大家已經覺得成間屋好怪,但無人敢提,去到最後一日離開間屋先敢提
cordis ? 想知詳情
住過麗豪,
又無乜野喎,
可能掛住扑野,
有野坐左係床邊觀戰都無留意。
其實感應燈係咪間唔中都會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞