一人一間香港猛鬼酒店

972 回覆
164 Like 21 Dislike

星期日住 唔好嚇我
本身住過兩晚都無野 係琴晚先奶野

幾年前住過尖沙咀最佳誠品

唔係好記得個日係住一層要上到最高個層要再行樓梯上多層先到我間房個層,之後個日晏就12點幾自己一個諗住訓下晏教,跟住發左個夢係好似靈魂出竅咁,望住自己訓左係張床到望住門後塊鏡(張床打橫對住門口後面塊鏡)有隻野坐住左自己,之後回過神醒返就比鬼責,最後郁到即刻打開返哂d窗簾唔訓
咁究竟係咪m血先得架
荃灣西如心 有frd喺個度撞鬼
冇住過 但係次次經過個lobby都覺得唔舒服 會想嘔
住過好幾次. 有2次都有啲奇怪既事.唔算靈異既事

有一次係門口盞感應燈. 咁感應燈正常就係有人行過就著.無人就會自動熄燈. 個晚就明明無人企係門口既. 盞燈就長著住. 行過想睇下有冇制可以熄左盞燈.點知係無制熄既..
咁都係打算由得佢長著算. 點知隔左一陣盞燈又自己熄左. 跟住無端端又自動著返.
之後都無理喇.成晚光燦燦咁訓. 搞到訓得唔係咁好

另一次就係check in 安排左一間房係4x樓既. 咁上到去都個層已經覺得走廊位好陰沉架喇. 都無理到. 咁照搵間房啦
一開門入到去啲燈雖然係著晒. 但係啲燈係好暗好暗既. 成間房好陰沉. 已經覺得寒寒地同有啲唔舒服架喇. 跟住行入啲見到廁所入面有盞燈係咁眨係咁眨. 好有鬼片feel. 覺得唔對路喇.好撚不安.feel到自己係度過一晚夜有機會會撞野. 跟住淆淆地. 都係落返前台要求換房算

經過呢次之後以後都無再住呢間酒店
...我唔敢睇
住過又冇乜野wo
張床仲好舒服
可能係電器短路姐 唔好自己嚇自己
個電視乜𠃊都播唔到,又冇Netflix 又冇viu app
前排先住完荃灣如心,入post先知原來呢間咁有料
我住左高座高層兩晚又唔覺有咩,但就俾我記起一件怪事:check in 果日下午,我老婆留係房,我自己就落樓想買番啲零食。我一個人出到去就行去𨋢位置,雖然就話第一次入住第一次從房間外出,唔熟路,但check in 完我都幾肯定𨋢個方向同大約距離。點知我一路行一路望,都唔見部𨋢,足足兜左成個圈經過番自己間房門口再行一段先揾番幾部𨋢明明係從房門轉個彎,右手邊就係𨋢
當時都不以為意,怪自己睇漏眼算,雖然睇漏四部𨋢門真係幾過份下。其他時間都住得舒服冇特別,但都分享下。
你係真係睇漏眼
仆街啦………
我唔係響酒店試過咁
而係住沙田翠華花園時候屋企試過
我無試過住香港酒店...
算唔算好失敗/"\
但我去過都幾多間賓館
我都希望係咁。就當受左果度樓層啲格局同氣氛影響左一時睇漏眼啦。
仆街睇到硬左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞