結左婚,真係唔想返屋企

1001 回覆
1946 Like 210 Dislike
我自己有去露營,咁就嫁得你咪係結錯婚個啲人
營釘落得唔好咪打返好有咩應變能力
每個女人都係從心希望被征服
但唔該男人要有男人既模樣同履行本份
呢個 cm 先應該 pin 囉唔該
使唔使咁惱羞
認真post 同假膠post 都分唔清
平時應該係唔講得笑個啲認真撚嚟
fake gps 都唔識用?
唔滿意叫佢自己做返。
如無意外應該一世,不過最近諗緊移民
我都未試過同grp mate反面,自己有問題又賴三賴四
講得好岩係個個都逃避問題然後係到呻
又話離婚唔係咁易,自己娶錯人咪承擔返個後果,講到有人逼佢地咁
呢樣我明明地
同居果陣又話要呢樣清潔呢樣果樣
EG:廁所又要整個垃圾桶for佢
開頭仲要我日日幫佢清
我唔Q彩佢,要佢自己垃圾自己掉,自己換垃圾袋
後尾搞搞下,佢自己都嚴煩,每日清變幾日清一次

呢d野唔係佢做就要求多多,要佢做就自己嚴煩
日日俾人問幾時結婚
最後為左實現人地期望/自己俾人洗左腦「係時候應該結婚」而走去結婚
你試下比班親戚朋友定期問侯你幾時買樓結婚生仔請工人未呀?你有得揀咩?下?

你過到自己果關唔=符合人地要求呀。

你係咪想成為異類呀!
價值觀點樣唔同法同幾時發現唔同先
最慘在真係唔明點解價值觀唔同都可以一齊到仲結到婚
咁樣其實係咪你自己都有負責同問題?
仲有換床單又係
開頭又話污糟呢樣果樣話要每星期換
我又係唔L彩佢,迫佢自己換
後尾搞搞下現家2-3星期先提出一次叫我幫手換
問多幾次都冇應就唔再問嫁啦,睇開d
你班親戚朋友有問題 你又跟住佢地一齊有問題
宜家結果就梗係有問題㗎啦

由當初決定聽佢地定期問候開始就已經錯曬
其實人夾人架姐
我同條女都各自有保持同ex既正常來往
你叫我想像佢以後會無啦啦因為咁既野發癲我又真係ff唔到

其實個post咁多人有咁多問題
係既可能唔同stage人會變
但其實係咪真係個個都係因為個stage唔同左而變
定其實根本本身就唔夾或者溝通上有問題又唔正視
通常婚後都係上網呻,現實除非傾偈個對象同你熟到爛/情況近似先會講
1. 結婚前要同居
2. 結婚要簽prenup
3. 結婚後除咗共同開銷 各自要財政獨立
4. 離婚要趁早 唔好拖
甘點打?
得罪講句, 你條女可能自我中心有問題
但你唔去溝通你自己都有問題啦, 你自己寵到佢咁, 怪得邊個
我怕你比親戚笑到你上天台
Check point
人地有,我又要有心態
個社會又做到,接近30的女人要結婚
佢未結婚,佢老豆老母又比壓力佢
壓下壓下明明自己唔需要都覺得結婚係一個must
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞