結左婚,真係唔想返屋企

1001 回覆
1946 Like 210 Dislike
有時未必係你唔啱,因為你嘅生活根本唔需要考慮呢D野,但喺佢角度可能係基本,所以佢期望你自己識做我都試過因為咁同女朋友嘈過下,唯有坐低溝通下,知道佢有咩expectation,上心D學下試下就可能會慢慢磨合到? 其實最緊要都係show到你有正視你地之間嘅問題
我通常一日三餐在外面解決
然後餵下貓先返家
老婆就差不多睡
我自己未結婚、無拖拍,我唔知網上啲意見啱唔啱,但兩個人相處,要當對方係白痴咁訓練(or 調教),例如你要俾非常仔細嘅步驟俾對方,仲要預左對方頭幾次一定做得唔好。

例如你希望你回家一刻,老婆擁抱你,你要講到明出口,你話一回家,你老婆一定要係門口等你,同你講「老公歡迎你番黎」,再抱你。

總之就係1. 非常仔細嘅步驟,2. 有耐心知道對方會做得唔好,3. 要慢慢一步一步教,唔好要個say 做地盤嘅工人聽日變成西裝CEO友,要一個一個動作教。

男女都通用。

https://youtu.be/9VM1UA0pCMQ
請鐘點囉
廿幾世紀喇 仲有你呢啲咁嘅諗法嘅人
咁咪唔好結婚
多個工人要睇住,我仲頭痛
咁仲諗生仔
鐘點得唔得
幾日咁短時間
點解嘅 你老婆係點咁得你鍾意架
屌 咪撚係
你有手有腳有選擇
講撚到有塔利班攞把槍指住佢地個頭逼佢地聚左條女咁
唔好阻住啲男人圍爐啦
仲有乜撚野都係佢決定哂 用佢中意既先得
巴打
應該係舊時既人穿越時空黎到現代上連登
講到生活好痛苦 其實係啲人死都要跟「規矩」活自己人生
講到人生冇選擇 明明所有決定都係自己做
頂唔順老婆日日向你過度苛索
其實用呢啲諗法去結婚係害死個老婆證明你唔係真係愛對方而結婚

唔怪之得樓主咁樣呻法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞