結左婚,真係唔想返屋企

1001 回覆
1946 Like 210 Dislike
經歷過。
日日都係度自製問題,跟手就要人氹要人幫佢解決。咩方法都出齊,依然繼續loop,我似佢老豆多過佢男友。
而真正湊女起碼唔會成日俾個女踩到上心口。

嗰排壓力大到我飯又食唔落,覺又訓唔到,成個人變咗喪屍咁。
見證潮文誕生,留個名先
Beta男人先會比女人控制住
你咁講只能夠反映你另一半係free rider
或者你冇能力carry
重點係代表你哋到結婚先第一次一齊做project
拍拖時只有吃喝玩樂
唔出事先奇
成個post負面到....
我結左婚有兩個小朋友, 無你地咁慘
美滿婚姻關鍵係溝通同包容, 不過太多人只係覺得包容就OK, 唔識溝通, 結果2個都互相谷埋谷埋一堆包容係自己個肚入面, 咪會爆囉. 唔識得同人溝通去解決問題既, 一律建議去上輔導
要你分擔埋佢啲壓力先開心,唔分擔佢啲負面嘢就覺得你唔係成熟伴侶,真係辛苦曬ching,然後你飛咗佢?

個腦而家一讀個stress字就好似一舊石壓落嚟 好恐怖啲唔識處理自己問題同放負女人 就算身材樣貌正,都俾佢話stress stress stress磨損曬感情,點同你結婚啊大佬
3,4年!覺得大家價值觀都唔同,日日大家返到屋企都各自玩手機,家務唔係必須都唔做,個地下都唔知幾耐無拖過,搞嘢又要睇佢心情,體力,好似求佢咁,結咗婚好多時都係打丁不求人,已經不敢諗如果有小朋友會點
有時唔洗你做錯野 真係睇你唔順眼就開你波
可能會突然問你有無同ex黎過呢到啊

答無:唔信之後死
答有:死

你明明乜都無做過 上一秒仲好開心咁行緊街 下一秒就上左刑台 咁咪做死狗認錯話真係無 佢就會得吋進尺 有時覺得自己好似狗 主人開心就平安 唔開心就屌柒你
未結婚已經唔想對住佢

寧願帶部電腦返office收工個陣打下機聽下歌或者用公司個gym pass做下gym都唔想同佢出街食飯 星期六日都係咁

我諗係因為我唔識同佢溝通一味死忍先搞到咁

自己有壓力就世界末日 我個d就wfc

自己時間就最重要 我遲少少就比佢罵

有問題一定係我 自己入lift cut左線都話返我收佢線要道歉

同佢傾移民又話冇人冇物驚冇人照顧

等分手算
所以一直都有一句:Happy Wife、Happy Life係無錯
價值觀唔同你都肯埋單結婚,咁睇唔開難為大家
睇過唐伯虎點秋香嘅都會明
關乜撚野事 你自己揀就自己揀
結咗 幸福中

覺得你地係 handle 唔到一開始就唔好結
佢唔係話呢種生活唔好,係反而呢種生活keep到幾奈
如果溝通唔到點解會結婚
當e度個個都婚姻生活唔美滿唔幸福
人地唔係想睇你講你點幸福
反而會想聽你地有咩相處之道可以咁幸福,例如有分歧,有逆境果時大家點交流,點面對

你個回覆同一班係沙漠好撚口渴既人講可樂點好飲有咩分別,踩多人地一錢重
見到所謂生活多姿多彩非毒嘅後悔就好開心
你男人嚟 話唔到事 ?
歡迎大家轉gay
男人最明你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞