結左婚,真係唔想返屋企

1001 回覆
1946 Like 210 Dislike
Keep 到做gym既人係好苦悶好規律
樓主其實都講得岩
但我覺得結婚都會令一個人昇華,尤其係學識如何compromise,所以樓主都唔洗咁灰既
揀個岩既人先好結婚
唔好為結而結
做人99%都係呢D軌跡。成晚好多年青人撲出黎屌人做乜結婚咁on9,當然話淨拍拖/call g可以換自由;過多廿年如何?由一個星期去建興洗一次樓,到一個月先去一次?再過多10年有心無力同班廢老企係上海街/眾安街睇人肉外賣?然後一個人食飯再番劏房/老人院等死?
買洗碗機啦
我用緊
所以話要揀個好既人生partner囉
因為咩原因都好,最後揀著個唔好既,咪又係成世受苦
本身係為左唔想孤獨終老而結婚既話
最後好似上面啲人講到咁慘屋企都唔想返
又會好啲咩?
當你做左老豆,你就會明佢一日一日大
你抱到佢既時間係越來越少(因為佢會越來越重,越來越高,越來越難抱)
所以而家操緊大隻希望可以抱耐D
係咁ga la
鬼叫你生B咩
生B根本就係一時衝動
條路自己揀
仆街唔好喊
比老公出去叫下雞 先容易維持感情
男人可以將 性慾/愛情分開

叫雞發射完 返到屋企等老婆會好d
迫到太緊 對雙方都唔好
清 再揀會娶老婆 定娶老母

老婆
老母
咁其實唔生仔 好多野都唔洗做
結婚/買樓

大把錢洗
真,不過無可能明白情慾分離,睇av打飛機都話我睇其它女性好傷心
你呢啲歪理就行開一邊啦
人生苦短,黃金時間有限,除非你識分身同時同10條女拍拖,可以慢慢揀。
比你揀到最好,亦唔代表永恆不變,人生是一場又一場博奕,婚姻只是其中一關,沒有必勝技倆。
我係男人
所以歐美個種同居 不結婚關係 先最美好
呢個建議雖然唔道德,但practical,否則唔會話性生活不協調搞離婚
如果揀到個好既partner
佢係會同你拍住上去迎接未來既轉變
你唔係孤軍作戰
你地既生活係兩個人、係一個家庭

拍拖時明知條女好煩、情緒勒索、老馮要你服侍佢
仲中個頭去結婚,唔怪得人

婚後突變,及早離場
結咗婚都7年,完全無做project嘅感覺

成日要計對方係咪free rider果d就不如唔好結婚
你咪一撚樣
依個當然,佢比得一個幸福家庭我就會打理好屋企同keep好自己
老公都係一個對自己外表有要求既人
我當然唔會失禮佢
關男人乜野事
你可以選擇搵返啲同你同觀念嘅做伴侶
但就唔會係單方面叫老婆比老公叫雞
其實係結婚既問題定係同居既問題?
揀錯對象既問題
好幸福終於見到第二個幸福例子
通常男人係求不變尤其本身已經同居
女人就多左好多要求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞