結左婚,真係唔想返屋企

1001 回覆
1946 Like 210 Dislike
佢好冷淡?
好想比個擁抱你
坐到coffee shop落閘等到佢差唔多瞓先返去 唔想比人煩 唔想嘈交 就係想”靜”下
叫個雞先番
On9
你有能力比到妻兒好生活我支持你結
唔係就同居或毒撚打飛機過世
唔按現實環境去作決定害撚死人
最撚憎聽一d人話男人結左婚先會定性
想問下離左婚,有小朋友、小朋友跟前妻嘅人,
如果重新拍拖會唔會仲掛住之前嘅屋企?
有,不過傾唔到咩野出黎
郁d就鬧交,覺得自己負責摺衫,洗奶樽同幫小朋友沖涼已經足夠,有為個家付出

其餘我就負責,一到星期六日我就湊仔,做家務
佢就玩手機,訓覺
有時你地結之前真係無認識清楚呢個人或者對一齊生活呢件事無乜概念,而家就要學習點樣計劃未來先會好過d
未有覺悟

結得婚真係想佢冇距離生活
唔係結嚟做乜
可以聽困獸28

如果唔諗離婚,或者可以試下婚姻輔導
說出重點來
仲要所謂嘅煩唔只係你老婆煩你
羨慕你結左婚
我好想好似你咁 有個伴係身邊互相扶持

錢唔係問題
係態度
點解佢可以咁唔參與個家庭
仲話生仔,我采佢有味
其實會唔會諗番為咩而結婚,我覺得呢個年代,唔plan生小朋友其實唔洗結,對大家都好。婚前無試同居,結左之後又分既,都唔少
我唔介意
只要結到婚 俾多啲家用都冇問題
女人好古惑架。結左婚就會變到好嚴厲。我明白女人係想成個家庭生活得更加好。但好多時迫係無用。同步率真係好重要。
你太chur只會迫到個男人無氣抖
算啦人無完人
有時我覺得佢憫塞無耐性,火滾起黎其實諗下自己有時都好臭檔
老婆無非想男人認兩句低威,老公其都係想唔好嘈做女人溫柔嗲下
尋日佢認完低威今日咪我嗲下囉,屌有時都唔係邊個錯嘅問題,根本個起火點係好on9
佢煎隻強都燶咪我煮飯,我生得矮咪佢晾衫囉,真係攰咪dllm落街食,家務非唔急嘅咪唔好做住聽日先做,一人一步生活好過啲。
親到老母咁一齊生活都有碰撞啦,嘈咪嘈囉最緊要大家唔好嘈到傷害對方,講完就算咪翻舊帳
並唔係你咁諗
求其講一樣,我女人潔癖嘅
煩到你嘔
應該係話完全沉迷玩手機
除咗玩手機,冇野想做想理

陪下小朋友玩下,出街行下都唔肯
完全明白。唔明既人就會反問。
趁仲後生
唔會,離得既都過咗去,唔掛啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞