結左婚,真係唔想返屋企

1001 回覆
1946 Like 210 Dislike
咁你唔好話返工辛苦,你可以攞綜援,冇人迫你
我諗野好怪
我太愛我另一半,所以唔想生仔破壞感情
我明,結婚真係男人嘅墳場黎
優點 ? 咁樂觀 有未發現都ge優點
on 9
我老婆都鍾意煮野食同埋都好食ge
但係煮完之後個廚房碗碟要我洗,
我個人有少少潔辟,所以成粒鐘先洗完,
久而久之有d驚老婆煮大餐
你覺得呢啲係小事
好明顯對方咁嬲
係因為你一次又一次咁重複
你想佢提你幾多次?
明知無記性就做咗先啦
人哋提你 你又Hea佢

你望下你自己打個堆字
唔該你反省下自己做人處事嘅態度啦
加油巴打 得閒上黎吹下水 我未結婚但都有同感之後都會咁
見到呢個post 就諗起舊燈的紫青巴
一日得24個鐘
自己衡量同取捨
不過有一點就好明確就係唔會生小朋友
唔會呀
日日都想快啲收工返屋企
好似大家婚後生活都係唔開心多
我黎分享下幸福既婚後生活
我冇做野,屋企家務基本上我做晒
晚晚煮定飯等老公返嚟食
屋企所有支出老公負責,養埋我
佢亦好鍾意打機晚晚打,我從來唔會煩住佢我都有自己嘢做
咁上下時候我就沖定涼香噴噴上床等佢
放假一齊gym 再行街睇戲食飯
老公日日一收工就打比我,好早返屋企
結咗婚五年我覺得自己好幸福
老公我愛你

老公181,80kg 大隻靚仔有頭髮
警世 此post應長開
唔記得講,冇小朋友
咁一係你老婆太好戲,一係你當局者迷扮睇唔到姐
唔係嘅話,一齊番有一年半載,點都巿啲端倪掛
結得婚,又唔想離,唯有接受,成日掛住以前自由日子有乜意思,辛苦自己,唔好落街逃避啦
點呀 狗乸
希望你地婚姻幸福
睇左大半先見到啲正常既回覆
我都成日話我老豆ON9 結婚
因為好多人根本冇諗過結婚係咩一回事
男女都係
為左咩拍左幾年既責任、三十歲前要完成人生大事、老母親戚催結婚、男人要成家立室傳宗接代呢啲外在而無謂既思想
做啲你根本唔知係啲乜既野
結婚唔係簽張紙就happy ending mission complete
而係正正一個新開始
有啲人拍幾年拖去到膠著狀態唔知點行落去又諗住結完婚改變左個模式會好啲
根本就只會衍生更多問題

你當結婚係做project又好打份工又好
咁正常你都應該搵個負責任同會做野既gp mate啦
返學做project可能真係唔熟個同學揀中個freerider
人生大project都唔揀個可靠既先開始,要怪你自己喎
另一半可以變成另一個人
睇到一齊做gym就知道絲打仲捉得實個老公,不過女人始終快老d,老公咁靚仔都危危地,希望你keep到身型,唔好同時代脫節
我會自己洗埋,我條佬洗得太慢
日頭湊仔,夜晚屌西
有種違和感
希望你呢D生活可以keep落去,但當你,你老公30後,40後,50後仍然係呢種生活?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞