結左婚,真係唔想返屋企

1001 回覆
1946 Like 210 Dislike
處男未屌過閪咁撚可憐
打一世飛機啦處男
其實係
會計就已經 結錯婚
破咗啦死傻閪
追post 追啲數追啲

要扮印仔攞存在感都可憐
唔好等 直接分
想問你條處男掂過女人波未
最近開完個帖又扮破咗
正一死傻鳩
Agger
人生checklist
第一 Groupmate 你自己揀 唔係 prof 分俾你

第二 唔想做 project 你咪唔好做 唔好同我講埋 d 廢話 " 你唔明架啦 " 有咩原因迫你一定要結婚就直接講

第三 既然你唔滿意個 project 方向 點解唔係你做 project manager

第四 唔滿意可以 quit group 你已經唔係女人生咗件無經濟能力 有咩咁困難

總結 唔滿意又唔行動去改變就係本人嘅問題

利 已婚 同老婆共同 manage 個 project 一路按計劃實踐
有問題就一齊傾 一齊修改個 project

能力 能力 能力 係你無能力
你自己都識寫話唔識溝通 又死忍
最後仲話等分手
好心你地一係用啲時間傾下
一係快啲分開 放生下大家啦
拖黎做乜
I know that feel bro.
雞毛蒜皮都"stress",日日放負。你一個唔小心湊得佢唔夠好,佢所有"stress"都入埋你數。每三日一小爆,每五日一大爆。
返工已經夠辛苦,放工想同鍾意嘅人開開心心咁過啫,點知仲衰過返工。

認真,無論男女,呢啲唔識處理自己生活壓力同情緒嘅人,你同佢結婚包冇運行。
你而家嗰個都係咁?定經歷過?
經歷過。
日日都係度自製問題,跟手就要人氹要人幫佢解決。咩方法都出齊,依然繼續loop,我似佢老豆多過佢男友。
而真正湊女起碼唔會成日俾個女踩到上心口。

嗰排壓力大到我飯又食唔落,覺又訓唔到,成個人變咗喪屍咁。
要你分擔埋佢啲壓力先開心,唔分擔佢啲負面嘢就覺得你唔係成熟伴侶,真係辛苦曬ching,然後你飛咗佢?

個腦而家一讀個stress字就好似一舊石壓落嚟 好恐怖啲唔識處理自己問題同放負女人 就算身材樣貌正,都俾佢話stress stress stress磨損曬感情,點同你結婚啊大佬

自己有負面情緒就周圍射,啲態度仲差過出糧俾我嘅老細。
當時所有朋友都叫我飛咗佢,我仲覺得佢只係後生,俾啲時間佢就會成熟,點知結果係佢飛我。
分手係傷心,不過同時我食飯同訓覺個問題都消失咗,真係身體很誠實。

諗返轉頭都覺得自己on9,佢要搵嘅係老豆而唔係老公,同佢繼續落去其實對大家都冇好處。
而家我一聽到人地話自己好stressed,我就有股莫名其妙嘅厭惡感。
其實睇你搵咩
你都可以搵條女唔結婚,大家free style
前題係你搵到
5歲坐bb車我都已經會懷疑個細路係唔係有智力障礙
屌你老母閪3號開帖扮咩撚嘢啫毒撚
結婚明明對相方都冇好處
唔明點解女士大多數都咁想嫁
唔做又唔滿意 做咗又要投訴
咁你俾個template佢跟住做
女人係感性性緒行頭
係你未夠成熟,男女關係有好多種
男人有責任去降低女人既expectation
笑撚左 講到傷春又悲秋 大文豪咁款 講完好似無講 如果講到咁task 我淨係見到打呢段野嘅人好大男人 好計較 好莎狗
因為打個段野嘅人 可能連手仔都無拖過
係你先仲同佢一齊
有份令佢變本加厲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞