結左婚,真係唔想返屋企

1001 回覆
1946 Like 210 Dislike
呢度回啲正面野好快就俾人skip左冇人睇到
附和樓主先多正評
相識 拍拖 同居 結婚 生仔
係五個完全唔同嘅階段
未去到下一個階段你係估佢唔撚到嘅
I know that feel bro.
雞毛蒜皮都"stress",日日放負。你一個唔小心湊得佢唔夠好,佢所有"stress"都入埋你數。每三日一小爆,每五日一大爆。
返工已經夠辛苦,放工想同鍾意嘅人開開心心咁過啫,點知仲衰過返工。

認真,無論男女,呢啲唔識處理自己生活壓力同情緒嘅人,你同佢結婚包冇運行。
這就是理想和現實嘅距離。
少部份人美滿,一部分人壞透,止蝕離場,剩番大部分人半生不死,浮浮沉沉
成班男人都係偷偷地上網呻下幾慘,係度講結婚幸福根本係
我都係兩個小朋友既爸爸
但會傾向睇佢地成長,多過享受佢地做巨嬰
有乜問題?唔係大部份人既人生都係咁?
我覺得過得好充實,依兩年冇得去旅行我地都一齊考個健身教教練牌同潛水牌
人生有幾年係特別辛苦
尤其係生咗個b頭幾年
你而家嗰個都係咁?定經歷過?
覺唔覺得扮印仔嗰啲人好on9?
https://lih.kg/2640024

唉一定渣都無得剩
當返工壓力大到爆
返到屋企見到老婆仔女
就會覺得點辛苦都值得

歸根究底
係自己對家庭的睇法姐
依d傻鳩不用理會
每個成功男人既背後, 都有一個令佢唔想翻屋企既女人
咁你可以慢慢計劃一下你將來優雅嘅獨身生活。
有冇錢, 心態也是一樣。
我都唔明
生完又要怨辛苦
怨對方唔幫手
為乜呢
或者可以係你出街?同佢講想要私人時間?幫佢book個指甲/facial等佢唔係屋企?
完全明,雙方完全唔會溝通得到
做男人就要識振下夫綱,女人挑戰男人係日常,都係天性

唔係女人唔知好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞