結左婚,真係唔想返屋企

1001 回覆
1946 Like 210 Dislike
睇完巴打啲留言淨係想躺平
係好辛苦
但好幸福
其實拍緊拖都會有比較付出
可以係物質 可以係努力 可以係心靈上嘅支持
如果咁介意 而另一半又咁老奉 做咩拍拖時唔分手
緊係會啦
唔同階層有唔同階層既煩惱
兩高婆地位差唔多level一定會拗撬
張祺忠殺埋老婆添

娶過窮自己十幾倍既
條女更加想離婚,可以分一半身家
我一開始都同你差唔多,但有左小朋友之後完全變左第二個世界。
你老豆老母on9 先結婚 咁咪生左你依個on9仔囉 強盗邏輯
唔好結婚
千祈唔好結婚
咁你嘅人生就有希望
風花雪月同柴米油鹽,接受唔到未唔結
真 有錢人 離婚率極高
條條女都唔係真心 或多或少都有為錢
睇下d 明星就知
例如? 咁咪少D見囉
一個月咪飲一次茶, 其餘咪你自己一個番去食下飯
認同
不過依到係連登
太多人根本連女仔手都未拖過
仲係到發表偉倫
講到自己睇透世事咁
離婚啦,啦唔開心
講個原理真係咁難咩
結左兩年幾仲好開心
如果強行去結婚 自己又一直未ready. 只係配合人大左要成家立室的話
婚姻好多時都唔會愉快
有左小朋友之後你想扑野變左賭仔求人借錢咁
如果樓上咁多清老婆未生小朋友已經咁難頂
生完小朋友你老婆會難頂100倍
老公地位會變成食物鏈最底層
除左要俾個名份生下一代之外
咁撚辛苦結黎做乜
以上我全部都有, 做家務仍然做到pk.

由點工人做家務, 到仔大女大後自己做番家務, 我覺得重點唔係邊個做多D; 7:3定6:4比; 做家務雖然辛鳩苦, 但我好樂意做左9成,亦希望老婆收工可以冇咁粗勞,仔女可以專心讀書。

但有時覺得好無癮嘅係, 你嘅額外付出原來並冇得到認同,對方只當係take it for granted. 呢種唔對稱關係, 才是問題。
結左婚一樣要用飛機杯
連登個正負評制度會好易令到d讀者冇左獨立思考
咁好易會變左多正評=講緊正確既野=再令自己認同左套言論(再思考本身係咪真係正確) 括住係因為連依部份既思考都未必會有

以上所講唔等於多正評等如錯 唔洗話我咩眾人皆醉我獨醒個d on9 野
我條佬煮野食唔叻,所以平時都係我煮,煮飯洗碗都係我做,洗衫晾衫就佢做,吸塵掃地呢d好濕碎,我有時自己做左都唔記得,我地無計較呢d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞