結左婚,真係唔想返屋企

1001 回覆
1946 Like 210 Dislike
天堂
男人墳場
過多一年就升小學
仲扭眼瞓要抱
因為同期嘅frd嗰個都追求哩樣嘢,你唔做唔跟機一係冇話題,一係就被標籤為失敗者
預咗離婚就咪結 結得就非原則性問題唔好離婚
你唔好將婚姻覺得拍拖一樣,話分就分咁cheap啦小學雞帶風向
港女采你都on9
調教?
班公主淨係識享受 付出就男人做
結左婚幾個月 好開心人在加拿大了
你引用個個唔係樓主喎
講到尾係班港女淨係想歎 比人服待
最後比人飛
笑死 咁你繼續做你女朋友隻狗受佢氣啦
其實你一路嗌辛苦一路都享受緊係未?
咁中意自虐咪認左佢
天生就係比港女撚先c服
叫你反抗就係小學雞
辛辛苦苦比首期供樓、搞大龍鳳結婚到頭來屋企都唔想返,真係節墮
我意思係,反抗就要結婚前好搞清楚佢 唔係結婚後就叫離婚 我覺得結婚唔同拍拖,兩樣獨立關係嚟

不過我都係m底,而家條女成日放負,見到佢都煩個腦好似俾舊石壓住咁
父權社會的悲哀
女人好似乜都唔使諗
自己唔儲錢但就係咁催結婚
結完婚又催生仔
跟住又要住私家醫院,又要陪月,又要工人
到時個仔大個又要報貴學校
平日屋企家頭細務又唔願打理
叫佢做吓就好似殺佢老豆老母咁
未結婚 ,但完全明白,望住我老豆 我明白我唔撚會結婚
比妻兒好生活呢個思想真係on9 害死人
早排有個教授搵6 7萬 比老婆嫌人工太低
搞到出事
諗野太老土 男權社會先會話男養女
而家係講男女平等
A0表示放工後一定要有私人輕鬆時間空間
真係唔敢想像攰完仲要受呢啲氣係點過
過得耐肯定變痴線佬都似
點解呀?有仔女?
唔好意思,想知下,因為我新婚
有個好鐘意打機既朋友,結左婚之後想買部PS5都話老婆唔比,平時仲要等佢老婆同班fd出街先話有得靜靜地打下機,我聽到都感受到佢幾心酸。
港女好熟呢套招數呀,調教男人
每年果啲19紀念日慶祝咪係,調教到男人自動自覺比錢搞大龍鳳
日日坐係樓下成粒鐘先上去
放工返嚟好心你幫手執下間屋啦..
廚房啲碗又唔幫手洗下..
洗衣機啲衫又唔幫手晾下..
返到嚟淨係識打機望住部電話..

然後我去做以上佢講既野
但佢就瞓係梳化玩電話同朋友笑哈哈
Wtf???
傻閪 咩年代 仲停留緊係上世紀7-80年代思想?
真係相愛先好試結
唔係為成家立室而成 到時害左自己 害左人地
日撚日放負

中撚晒
叻仔
男的也好,不會懷孕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞