【世紀帝國互動故事、獨立建國】 《你穿越到世紀帝國的世界那些事》(2)

1001 回覆
166 Like 2 Dislike
等我比埋第140個正評助你一臂之力啦
竟然係上帝之手
格蘭達(官方譯法)
扯開話題一下 世紀帝國IV聽日公測啦 打住機等樓主出文
呢集有無騎兵衝鋒?即係total war 果種撞到步兵飛起果隻。
Glenda?
咁有文未?
直接播放咪得
今晚有(我估)
macbook玩唔玩到aoe2 de/aoe4
用緊map bootcamp玩
順唔順?
咁如果負評贏 點樣又殺佢但又同佢簽和平條約
太閣立志傳5,攻方退兵條件就係要城主切腹

條頓人關係已達到等級1

你可以選擇一項條頓人的文明加成套用在你的村莊之中,而且這些加成亦會無條件應用於所有戰役之中,無論你為那一個文明效力。

正評:經濟加成

城鎮中心和塔樓駐紮單位雙倍

負評:軍事加成

城堡時代和帝王時代,軍營單位和馬廄單位近戰防禦+1
駐紮單位雙倍係咪生仔會快啲
可以射多啲箭
變咗做兩張床 生產士兵/村民會快啲

[第四十四章:和平條約]分歧點

正評:提供一些禮物給成吉思汗作為賠禮
劇情導向:你會攜帶一些貿易車到蒙古
劇情獎勵:絲護甲(稀有)近距防禦+1、速度+10%
真實視界:蒙古人關係+10、成吉思汗好感度+10

負評:提供一些士兵給成吉思汗作為賠禮
劇情導向:你會提供一些士兵給成吉思汗,但能夠參與任務的士兵會較少
劇情獎勵:拇指環(稀有)射箭準確度會提高到100%
真實視界:蒙古人關係+15、成吉思汗好感度+15

第三選項:你會在成吉思汗面前吃掉牛歡喜[投票數達到85]
劇情導向:(?)
劇情獎勵:拇指環(稀有)射箭準確度會提高到100%、絲護甲(稀有)近距防禦+1、速度+10%
真實視界:蒙古人關係+15、成吉思汗好感度+15

截止投票時間:9月18日晚上11:59
拇指環有埋安息人戰術就正
唔係科技,而係主角裝備
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞