【世紀帝國互動故事、獨立建國】 《你穿越到世紀帝國的世界那些事》(2)

1001 回覆
166 Like 2 Dislike
真係打嘅情景其實都好少
B 幫佢追追啲好感度
匈奴 法國加成又已經拎左
b
其實如果缺黃金,點解唔係冇特別野要做嘅章節(好似最新嗰章咁)召喚番個金礦出嚟先
C 呀
有冇人想玩呢個劇情?

構想:

格蘭達治下的和平

勝利條件:
生存10波兵,大約1小時

失敗條件:
格蘭達死亡或城堡被攻陷

斥候回報:
你無法建設更多城堡或城鎮中心,人口上限125

你停留在城堡時代

如果牛車、商人或貿易車隊死亡,黃金收入會減少

如果商會被破壞將完全無法取得黃金

你無法建造更多的軍事建築物

如果所有馬匹被殺死或被移出馬廄,你將無法訓練輕騎兵、騎士和馬弓騎兵

敵人(紅色)會持續派出軍隊攻擊你的城鎮

你需要保護同盟(黃色)的貿易車和市場

你可以在城堡中獲得禁軍長官湯米,死亡之後一段時間可以再次獲得。

你可以在城堡中獲得象象,死亡之後一段時間可以再次獲得。
費事每次劇情都講一次,有時做咗就好似屙屎屙尿咁
有得用應該用咗好啲或者可以召喚紀念碑開始生產favour
同埋象象好耐冇出場
喺張圖,你可以見到佢喺城堡食緊草
開壇作法:我係鐵頭功,我係金剛腿

Favour+10(?)
生存mode幾好
留名
話說有冇人玩咗之前個《不太可能的彌賽亞》

爆機未
點解唔order佢撞死philip
儲夠favour 可以召喚hydra, 5 個頭好勁
老實講如果單憑象象應該抽唔贏

philip 嘅能力值已經唔係佢劇情入面嘅初始數值

更莫講話佢其實只係使用左一個凍結系統技能
唔通佢都有得改屬性
仲有裝備
本身未去到投票仲諗住懶理性咁揀唔用, 因為樓主伏左咁多獲一陣黎個反效果比人周到用埋D下流手段點知原來係5揀1

BTW呢個都幾掙扎下 第一反應係會想揀E, 因為成吉思汗真係唔惹少
但諗落本身-25, +5點又唔會好得去邊
B都係SP路線, 加唔加都唔緊要
C唔揀啦, 而家都85, 我有信心之後進度好快上到100
D我就講都廢事
A就...為免有咩差錯中樓主伏, 都係睇定D先

好! 最後答案係E!有咩事最多直接比成吉思汗同蒙古滅國算
C
其實呢個只係個實驗,實驗樓豬可以點樣操縱我哋
佢個11射程城堡好屈
C
睇到我開翻aoe嚟玩
你以為做SP唔使好感度?少年你太年輕了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞