【世紀帝國互動故事、獨立建國】 《你穿越到世紀帝國的世界那些事》(2)

1001 回覆
166 Like 2 Dislike
會唔會接受唔到
呢2集感覺讀者投票似乎無關痛癢,無論讀者揀帶凱恩去蒙古,定唔帶凱去蒙古,都唔會改變凱恩殺死有為。有為死後新輪回返更前時間,直頭洗走埋呢個投票時間點。
但係之後都會帶佢去蒙古
如果決定唔帶嘅話,你會唔知發生咩事直接比條頓騎士團攻擊,之後即使解決咗問題都好,唔會知道係凱恩背叛你
而當你返返嚟嘅時候,就會發現村莊被攻擊,然後凱恩都不知去向
之後強制開啟復興騎士團任務,搵凱恩
內褲也承諾馬上更換成藍色。
世界觀設定跟唔到。底褲臥底系統跳出左世紀帝國設定。

有為招慕僧侶係向臥底招慕? 咁新僧侶到底條底褲係咩色呢,新設定已經破壞晒人同人之間所有信任,以後凡係見到任何人都應該check 左底褲先。

最好解釋返紅色派系,同條頓騎士團既關系,同埋點解會有條頓騎士既僧侶係綠色阿拉伯,明明凱恩都係上次任務臨時被召喚,然後第一次來到綠色阿拉伯。

臥底僧侶無中生有左一次,問題係點樣防止下一次發生。我動議每15分鐘凱恩過來比主角睇下條底褲
有冇用過簡易顏色顯示

即係紅色一定係敵人,黃色一定係盟友,綠色阿拉伯入面似乎係preset左呢個設定

至於隱藏外交關係呢樣嘢已經涉及劇情編輯器,的確唔可以話係世紀帝國本身隨機地圖嘅設定
推爆你先

【世紀帝國互動故事、獨立建國】 《你穿越到世紀帝國的世界那些事》(2)
https://lih.kg/2695070

https://instagram.com/you_up_mud_7?utm_medium=copy_link
招募=生產,所以唔涉及底褲顏色

week
我鐘意一代個wololo
推呢個
pushh
但為安全起見都要check 下衰妹條底底
邊個仲未正評係唔係想俾人物理招降?
第一同第三都達成到係咪會加20好感?
差七個
呢個係要谷正評過140,
否則負評好過正評.....

陷阱黎ge, 唔夠140放虎歸山就等下次任務被滅村..... 同埋19個僧侶咁多, 點解冇一個option係分開佢地d人然後續個招降, 再帶呢隊人去蒙古
之前講過效果唔會曡加
唔係跳脫咗,只係用第二個方法去解釋招降呢個mechanism;招降成功嘅單位會由敵方顏色變咗做你嘅顏色(只係樓主用咗底褲去演繹)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞