加拿大移民討論區 (9) 搞疫苗護照仲快撚過香港

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
社區中心嗰啲都得啦 係pcr就得

上佢個booking website 紅圈揀是就可以拎埋report
應該係中英對照?
我見打左疫苗嗰張證明都係中英對照試下google搵吓有無圖
應該正常都會係英文/中英對照啦 唔使太擔心
填bno得唔得?
唔打咪唔打,點解要理人
呢度唔可以同香港比
講緊有議員為咗唔講有冇打針而唔做議員,DQ自己
你理唔理解到?elected office喎,public interest喎,到我唔理?
就嚟飛 好緊張

如果係couple去
應該自動2個人租

搵多對couple 多啲畢直去租屋好
我未聽過4個人一齊合租,不過如果你搵到嘅,都可能有好deal
用自己個位黎抗議vaccine mandate,
短視走精面嘅香港人係理解唔到架喇
如果買單程機票拎住OWP
個回程日期應該點填?
嗱,你呢個point我都buy,其實O'Toole個take冇咩問題,不過啱啱Mulroney都叫佢真係check吓班𡃁有冇打針好...
樓主夠鐘開新post
唔重覆的話
依個post一早沉咗底啦
同問 1617畢業 要搵0ab工排ee 隊 驚到時搵唔到工 可唔可申請埋study permit穩陣啲?
明白唔該晒巴打解答
是但填個日子都得啦
岩岩有個朋友拎OWP入境俾人問攞3年保險證明
而家入唔到境
想問有冇同類情況 同埋如何解決
感謝!!!
想問下Stream B可唔可以用working holiday visa儲夠1560hrs再申請PR?
利申:非專科垃圾食屎文科仔渣兜
想問下如果打左針係咪upload張疫苗接種證明上arrivecan就okay? thanks
我個情況有啲kam 想請教下巴絲我應該點做

想用stream B去加拿大
但我既學士學位仲未正式畢業(夠credit但未夠課外活動時數)但可申請transcript

上網睇到話而家申請owp 可以唔洗學歷認證住
所以想問可唔可以先用transcript 去完成otw申請
然後到我幾個月後正式拎到畢業證書既時候
先再去做學歷認證嗎(for申請pr時用)
唔知咁樣可唔可行?

我有個2017年10月畢業既Asso degree
如果而家用Asso degree申請住owp 先
係咪即係需要五年後 即係2022年10月前
儲夠1年工作時數先可以申請pr?
如果咁計咪趕唔切

所以我應該用學士學位既transcript 申請住先/ 用Asso degree申請住先/ 再等幾個月正式畢業先申請?

因為唔想因為畢業果度延誤左成個申請
Thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞