加拿大移民討論區 (9) 搞疫苗護照仲快撚過香港

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
咁都係可以嘅
不過咁樣花兩年時間 好似直接去加拿大讀一年post grad cert 會係更好嘅方法
for唔夠錢讀
想問我自己係19年畢業,男朋友就14年畢業,如果我申請OWP係咪證明到係同居伴侶/直頭簽紙結婚既話佢就可以拎到SOWP過去?唔該
唔好意思,想問下如果打左兩針去加拿大係唔係唔洗exemption letter 同唔洗隔離架喇?? 我有上網search 過,話根劇而家policy 係可以入境,但又見倒有d人話要有quarantine plan.

background: 剛剛批左OWP, 打算十一月頭去,未收倒exemption letter.

都要交定quarantine plan 但唔使隔離
等幾日就會收到
Yes,可以開HSBC one戶口,有12種貨幣嘅儲蓄戶口,包括加紙。
弱智一問,係ircc俾驗身信前兩日做左body check,咁份information sheet,係咪要經webform upload?
webform啦
但其實真upfront係講緊你submit個申請之前已經做定 submit完正常應該係要等佢出信畀你先去做
係溫哥華見過既香港後世仔一隻手數得曬
有無人係住burnaby個頭可以分享下平時生活
有冇人申請完owp再申請sp?
owp已經批左 大約等幾耐出結果

同埋我做owp果陣交左一次良民證
申請sp又request多次
到底舊果份仲work唔work 定又要去拎多次?
唔該哂巴打,webform驚佢過左30日個deadline都唔覆就gg
唔該曬
咁係唔係一定要book定一間可以做隔離十四日ge地方呀?😵‍💫 上過bnb,好多都話唔可用來quarantine
唔洗 所謂quarantine plan只係係佢個app到答幾條yes/no questions
你喺答問題果度揀 you don't need body check 佢會加返個位俾你upload 返個proof of exemption, 你upload 返張information sheet 就得

利申:都係upfront 做左body check
用owp去加拿大當唔當移民?
東亞平定ib平
梗係唔算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞