加拿大移民討論區 (9) 搞疫苗護照仲快撚過香港

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
問小小唔關移民既野,
小弟而家搞緊working holiday,
加拿大嗰邊要求我要有police certificate,
但係佢無出封official letter 比我叫我去整,
試過用web form去問但一啲回覆都無,
可以點做?deadline 下個月12號
係香港打針之後, 點先可以拎到?
英國優勝地方就係唔洗讀書唔洗做野
有BNO等夠時間就得
對於一班中年人士係好吸引
放低咗書包咁耐好難拎得返
你見佢哋首先要考ielts
好多都會放棄

利伸:3中
why not 問狗
問咗,佢就話一定要有封official letter先可以出到良民證
我有問題想問下可能有少少離題唔好意思

我早一兩年係香港hd畢業,可唔可以報到加拿大大學讀兩年拎bachelor degree
有冇咩地方可以搵到哩啲資訊
麻煩哂
CNCC有無限期
我見APPLY PR都要CNCC
可唔可離開香港前拎定
一年後怕佢唔受
唔知嗰間大學會唔會承認你個hd,而畀你yr3 entry,建議直接問返嗰間大學
打電話去香港 office 話想要有 official letter 同埋要 extend deadline
https://visa.vfsglobal.com/hkg/en/can/contact-us

另外
一定要買醫保
似乎就係owp 個 medical 啦
冇信整唔到cncc
見好多人都話計cert 其實有冇咩official嘅證明 我都煩緊依樣野 thx
最簡便匯錢去加拿大例子:
東亞換CAD匯價平,TT去匯豐HK收費一百港
匯豐HK環球轉帳轉匯豐CA

呢個方法係咪要開HSBC HK外幣戶口?
Thanks bro, 而家打去問
打咗電話過去,佢話因為疫情關係,佢地而家都無移民局授權可以出封letter, 只可以透過web form申請
我都覺得係呀
OWP根本同搞PR一樣都係做IME
唉唯有到時拎香港做果個份COPY
睇下IMMG OFFICER可唔可以WAIVE
做多次好貴
打埋去問加拿大駐港領事館
睇下佢哋有冇計仔

web form 網站話阿富汗好多 enquiries 搞緊
所以只會受理 priority enquiries 同processing time 長
心啲耐性等啦
*俾
你要證明畢業緊係比cert啦
Owp?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞