加拿大移民討論區 (9) 搞疫苗護照仲快撚過香港

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
唔好意思咁多位
想問下body check既問題
見好多人都話做左upfront body check先再交application
因為出左信先book 未必可以係IRCC比既deadline前做到body check

想問係咪直接打去UMP話做upfront body check就可以 需唔需要啲咩文件?
直接打電話去book 到時帶個人同本passport上去就得
驗完應該會有張information sheet
到時申請時揀返已完成upfront medical exam再影相upload返就得
好! 唔該你 明白哂
另外想問問係咪應該做upfront medical exam前幾日先開始個application?

例如10月20日做 咁我大約10月15日就交application?
Canadian Experience Class通常係咩人apply多?點解收個分好似低過fsw但做一年0ab工就得?
sorry問得唔係咁好。
意思係有一年0ab加拿大工作經驗既人都係apply ee Canadian Experience Class?
我見而家收好多CEC而個分唔係好高,唔知會維持幾耐?

想問下如果2022sem a畢業(因為exchange defer左個sem)趕唔趕得切申請owp 見佢2023 2月deadline
upfront係指你submit個application之前已經完成驗身wor
張cert趕得切出就得
一直都get錯左個意思
宜家清楚哂 唔該你

幫朋友問申請OWP,有無人去到呢個位過唔到?
系統要求UPLOAD APPLICATION FORM(IMM1295)
電腦入資料無簽名,CHECK過係validation,都話有ERROR
依家好易book到body check啦
情況同你一樣
都係A讀兩年

冇睇省提名
巴打你都係鍾意北美多過英國?
係….英國係好既
但加拿大啱我d
冇咩要求只係想平時有好食既野
加拿大多d亞洲菜好好多
同埋天氣治安等
同問
我岩岩用edge,clear cache就成功左
我跟住你做都搞掂,THX
啱啱先交完申請費,無咁快知喎
你upload上去嘅form宜家簽名欄係有填定冇填?
application 嗰張無簽,家庭資料嗰張有簽
想問下apply完大約幾耐會出信叫你做body check?
想睇下可唔可以夾埋生物認證同一日做
想問下行stream b果一年工作經驗,可唔可以唔同工夾埋一齊計?

即係去到搵part time 做一個月後搵到full time,果一個月時數有冇得加埋一齊計
因為有條件係加拿大做一年嘢嘅人先可以玩CEC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞