加拿大移民討論區 (9) 搞疫苗護照仲快撚過香港

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
其實都係迎合Liberal嘅「3年內100萬移民」計劃啫,救生艇只係港人自己認為加拿大真係咁nice嘅形容。
行A囉
都係一樣去讀書姐
只不過要比多啲錢 睇你覺得值唔值
收到 即2026前畢業
Lib媒CBC啱啱先寫咗篇嘢話 加拿大啲大學越嚟越應付唔到就業需要,好多大學生都係出嚟做唔駛degree嘅工。只係難為intl students交咁多學費,但往往得唔到足夠水準嘅教育。

我讀到第二間我好明,一樣有啲"killer"同呃飯食嘅教員。收人頭最緊要,就業率如何wfc
謝謝你
hello,上個月29號收到body exam request,但book咗23號先做,當佢process要7日,會唔會當趕唔切30日內做?
有冇人遇過同樣情況
想問大家OWP submit左之後大約等幾耐先有第一個回覆
上個星期申請左 到宜家仲未有任何回應
雖然唔急 但都想知道下
有排等
大把10月頭submit乜都未有
依家轉去加拿大讀
由頭讀起囉
想去就要付出
EE你高學歷IELTS全8就唔難囉
高學歷係master以上
等下啦 ircc 搞緊阿富汗唔得閒
九月最尾嗰個星期都未開始做
處理阿富汗都唔知仲要搞幾耐
早知早d apply
做BA, PM (或 PMO)咪淨係對人囉。

以前抄我CS功課嗰啲,而家做曬 VP同director啦。

求 link
https://www.cbc.ca/radio/ideas/why-universities-are-failing-to-prepare-students-for-the-job-market-1.6208196

另外有間新開嘅叫 Université de l'Ontario français,但係睇落programme唔多,本來已經有法文教嘅名校,據聞話今個學期得19個學生開學...
咁唯有等下啦 都係打算2022下半年去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞