加拿大移民討論區 (9) 搞疫苗護照仲快撚過香港

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
好 唔該你先!咁我都係宜家搞掂左先
唔會
想問下如果諗住用steam b 大約20-30萬夠唔夠用
其實唔大洗 份人工基本上可以cover到生活
所以我都係帶十萬左右
啲錢最多都係用係settle down同傍身用
我都諗住帶10-15萬過去
宜家盡量草錢草得幾多得幾多
計好數既話 返min wage工其實都有錢剩
10萬其實真係拎黎比人租屋按金同其他settle down費用
just呻
本身做緊非0AB工
證書日期係2017年9月30日
剛剛好過左10日
早知跟fd去加拿大
依家一係EE(但要搵到0AB工)
一係課金但冇咩想讀
唔通真係學煮野食咩
整車我都唔煮野食呀
曼省省提名啦,唔使0AB,搵到Full-time做半年就得
我愛Winnipeg
安省醫療最少要工作半年先合資格申請
如果想買D健康保險for落地頭一年用有咩推介?
緊係要
咪又係得UMP
AC話行李個size最多係158cm 我睇佢網 見佢話呢158cm計埋個handle
咁既話個行李咪即係裝小左好多野?
遲下打算去加拿大讀書,但自己就來30歲冇買任何保險,請問係香港買左先定係去到加拿大先買?
唔知醫療同危疾係香港或加拿大買有冇咩差別
有BNO但係好想去加拿大 一家大細兩個小朋友 畢業超過五年 其實最好辦法都係行steam A讀兩年書? 英文唔算太差
如果經濟能力容許既話
Stream A讀書應該係最好選擇
Detail既答唔到你 可以參考下其他行stream A既人
兩年時間成家大細都唔少錢同成本 一個人可能會諗諗
有冇住 加拿大 安大略省 既巴打係度 我想請教下一啲醫藥問題 如果方便 可以留嗎
有冇住 加拿大 安大略省 既巴打係度 我想請教下一啲醫藥問題 如果方便 可以留TG嗎
係喎,原來同一間嚟,唔好意思巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞