whey乳清蛋白交流區(7)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
double chocolate我新手飲覺得ok
用水沖都似阿華田咁
邊到418咁平
Iherb 做緊9折呀
想屌但又想試其他味

Saturn Lean Gainer 還可以

Rule 1 之前好多連登仔推薦話好飲,結果伏咗,唔好飲

Scitec 終極化學味,一飲即作嘔
其實gainer 係咪即係carbo粉加whey?
可唔可以分開買?
我飲緊allin 幾好味但貴
遲啲認真操要日日飲兩scoop
Allin 咁飲法破產
所以想買埋on 又可以飲下其他味唔洗咁悶
屎水會痾都預期內
少好多
我90kg, 買咗ON嘅whey protein嚟飲。我而家主要係夜晚喺屋企做完dumbell就飲1 scoop. 其實係咪唔夠? 如果我朝早食完早餐飲多scoop係咪好啲? 請大家指教
我自己飲蛋白質=體重x1.6
Whey我溝300ml 豆漿飲
都成40g protein了 有淨日常飲食都夠了
想問下, 而家我減緊肥,一星期操兩次, 做三次帶氧
而家fat 同muscle 都跌緊係咪飲d 奶粉好d?
唔該哂各位ching
奶粉唔係神丹
你減肥食肉食返夠protein 咪得
點解要飲奶粉
已經早餐飲奶食蛋, 中午雞胸, 夜晚再食肉
中間tea 果d 又唔敢食野, 諗住飲杯奶粉係咪好d
咁你到底係因為咩原因先覺得要飲奶粉? 因為肌肉跌?
不如你計下本身平時一日夠唔夠protein同食幾多kcal先
你操兩日唔算操得勁其實都唔洗自身體重*2.2咁多既protein量
同埋如果你係以減肥為先其實肌肉跌都冇得避 唔跌得多就OK
減到差唔多 訓練強度又有所提升先再加protein量都未遲

下午茶時間肚餓就食生果
就算食條蕉嗰百幾卡都唔會搞到你減唔到肥
我計過我一日係100g 鬆d protein, depends on 夜晚老豆煮乜
體重就77 kg, 應該都唔太夠protein?
但tea 係公司好難食到唔肥既野食, 諗緊飲杯奶係咪ok
主要係我舉鐵好似愈舉愈輕咁無乜進步
已經係跟pt 操
你係咪食唔夠calories
想問下各位師兄平時點樣預食肉嘅蛋白質?好似食碗三哥咁 要雞肉牛肉兩個餸 點知一碗嘢有幾多蛋白質??
要減肥...
要減肥都要食夠架
如果你食太少咁減脂減肌好正常
100g一定唔會係太少
你操得多同重返啲先好諗奶粉啦
飲杯奶姐有乜好諗o唔ok
自己睇卡路里啦
問你個pt啦
我而家仲考慮緊 最主要係聽我個fd講飲isolate先冇咁易爆瘡 其他都會 但係個人又瘦底 所以唔知飲isolate好定gainer好

有冇都係好易生瘡嘅師兄可以俾吓意見我 thanks a lot
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞