whey乳清蛋白交流區(7)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
想問下Mars同Allin邊隻易溶/好飲d
想問吓咁多位師兄,如果喺香港啲地舖買粉例如旺角嗰啲,係咪食水都唔會太深

同埋有冇邊間地舖推薦去買
通常上網買on, myp
就咁加水但冇溶晒咁一嘢灌咗啲奶粉得唔得?
可以,反正落肚一樣
幫手試下啤酒味
goji以前喺黃埔有間附屬餐廳賣d健康食物,最後都係執
唔記得有冇protein shake賣,嗰陣未玩
瘦唔等於要食gainer

重要野講三次

你要攪自己你係要增肥定增肌

gainer 上磅快,但好多碳水同糖,食完變晒FAT,個人size係肥左肚腩果d出晒黎

唔好似為自己瘦唔會有肚腩,事實係可以飲到得個肚同腰肥only,最大問題入埋內臟,你健康就玩完

如果你仲係18-22可能你機能好,無咁覺,30 打後食gainer,你個肚就好難減番

基本上你照操野,食靚的蛋白粉,你做得耐你胃口就大左,就會食多左野

唔好再教人"瘦就食gainer先" 害死好多人
食野都有分你食咩落肚
熱量係好重要冇錯
但你唔係為咗滿足熱量而乜都擺入口
即係gainer好多糖同碳水
但你用飯同薯仔嚟比?
無錯一定係會gain fat
冇得上磅又唔肥
但你肥得嚟都有唔同程度架嘛
應該要好好飲又近gym 吸引埋大唔客先做得住
做得gym既人咁自律 自備樽奶粉 就算難飲都照飲 未必會飲出面既
我唔飲出面嘅…驚口味唔岩,又少isolate (我乳糖不耐) 帶果啲bb奶粉盒都唔係好重啫
最近買咗筒On double rich chocolate 番去
但係入面冇scoop,喺咪正常的?
沉左底姐
isolate係咪無9種EAA
沉底
搵到了!唔該ching
Allin係咪放假?落咗單/比咗錢2日都冇update
啱呀 碳水都有分好多種
我會食返原型食物 南瓜薯仔蕃薯紅米飯個啲
Gainer太唔健康
我依家飲whey 會加即食燕麥
應該差唔多,個mars其中一個老闆走左去搞allin
我拎d gainer 當帶氧後既recover
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞