whey乳清蛋白交流區(7)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
早幾日dm左佢地ig,佢地覆大概今個星期五六會到貨
不過我冇訂,係想等佢芋頭鮮奶到門市先買
其實gainer唔會好飲得去邊
CP值最高ON, 因為佢配有enzyme, whey isolate, 以前舊配方一殼重有幾Gram glutamine, 抵飲
有冇人試過人奶protein
邊到買?
有冇飲過肉棒protein
Nutritionus
我打d protein出來比d女占友, 佢就比d奶我
因為真係無食過,咩都唔識
見師兄們講on比較穩陣
所以想搵分離乳清蛋白試下
尋日係銅鑼灣東x商場果間問on
個呀姐係咁話呢隻美國嘢用打針牛會食到生Cancer
係咁sell我買第二隻牌子話唔用打針牛
問佢牌子名又唔肯講
所以都唔買住,係行出門口前個呀姐又叫返我買on
之後我同行寸佢話:你都講到會生Cancer咁仲點會食呀?
呀姐仲講話:食2罐唔會架!你試下先喇!
果下我都廢時再理佢

各位師兄,
我今日會出旺角睇下,
請問有無邊間無咁九唔搭八 (最好係黃店)可以介紹下?
同埋我想再請問一下on果隻分離乳清蛋白 (朱古力味)到底係唔係有用牛肉成份?
VP2先有牛
HK nut 黃店
唔該晒
其實whey係d好平既野到來
係裝造芝士淨返果d水就係whey, 基本上唔值錢, 又大量
牛肉血紅蛋白就貴lo, 所以可以放心唔會比牛肉你
明白,唔該晒
Rest days飲唔飲?
Nvm...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Whey
可以參考下
所以whey沖出來應該水汪汪稀流流, 某d會員成日話淡冇效, 又話要杰先好, whey原本就稀過稀水, 杰達達好明顯加多左化學野

所以最original whey水 再經過打散微粉化成whey isolate, 應該係愈來愈水同沖出來唔應該一舊舊起粒粒
Rest day直頭cheat meal
去買鹵味食
有冇人飲過gap味protein
有冇周味protein?
on9
飲到生Cancer
神早比人落架告佢啦
ON不嬲用開靚料
就係聽聽下就覺得唔對路所以走,
今日經師兄介紀出咗旺角買
唔該師兄
頭先去買咗,
但係想再請教一下,
其實因為某啲原因,
我一星期會有4日係食齋,
原本我計劃都只係gym完後飲一spoon,
(逢2,4,6做gym)
但係睇舊文功課果陣先突然醒起自己食齋呢個問題,
咁其實係唔係可以當普通supplement咁樣日日飲?
同埋個份量都係照計返1kgs*1.2?
我溝全脂奶 努力bulk緊
我每日食250g protein
早餐gainer 60 再食一份早餐
Tea time 一杯whey protein 40
訓前再gainer 60
其他正常食
覺得自己飲到癲癲地
飲開朱古力,有次試飲咖啡一排背脊爆晒瘡成桶冇飲掉左,其他味飲過曲奇同雲尼拿都冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞