whey乳清蛋白交流區(7)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
仲有allin
mp隻clear 好飲,但貴4倍
其實睇番成份
ON 水解雖然貴
但佢一次有30g 蛋白
比起其他whey多
再睇埋個份數同成份
除開條數其實唔係唔係真係差咁遠
求教

我想問下係咪罐罐protein 都會包一隻量匙?

因為早排我喺旺角廣華醫院對面,買咗一罐ans performance 嘅milk chocolate 0糖protein 粉($650 一罐,好貴)。

個阿姐話入面係包一隻量匙,但我拎返屋企開咗後發覺無;
初時以為隻量匙係沉咗底,我搵筷子撩下個桶都唔覺有。

最後我唯有用染髮嘅量匙嚟畢,
不過畢到柒咗
1. 我見個桶寫「75 scoop」,我以為一匙等如75g ,所以用200ml 水開75g粉,後尾睇真先知係一桶有75匙,每匙30g;
2. 我染髮個量匙係用ml 做單位,我唔知1ml 係咪等如1g。
如果易生暗瘡食邊隻比較好
我有mp 匙,你要唔要
好呀,多謝師兄
邊日同邊區方便你?
iherb 之前on 5lbs $38x 而家貴左咁多
一排冇用iherb 點解個po比人shadow ban左
要google先有 仲要唔比換code
連登比iherb告?
想問有無師兄平時臨訓/日常會飲casein
想知作用其實大唔大?
成日上網見到啲人話訓教會流失肌肉飲casein可以維持
平時唔受得鮮奶,應該點揀?
唔好揀whey
有vegan protein
係咪有d no lactose都可以?ON呢個brand有無出?
whey就係乳清蛋白,你唔受得奶最好唔好揀
有d係egg/plant based但我冇研究
個frd 飲pea protein
話iherb 出個款可入口
我見有d係non- egg/plant based,但都寫無乳糖
本身飲開on
試完mars返唔到轉頭
我都有諗過再加埋雞胸飯個啲健身餐
想問但貴
mars好貴...
有冇人試過台灣red cow d粉?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞