whey乳清蛋白交流區(7)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
Hktv平少少,不過留言有人話係假唔知堅定流
hktv唔係 5磅都係$448咩? 間鋪寫住官方旗艦店都係fake?
星期四可以再95折
見留言話冇防偽標籤,有冇師兄其他地方買都係冇?
唔係要VIP先有95折咩? 最盡係咪95折+ RED卡4%?
我懷疑hktv on啲貨都係nutritionus出,上次喺hktv買完入面有nutritionus啲試用品同埋傳單
係同一間黎
個箱都係nutritionus
兩次買ON粉都係HKTV買冇伏喎 仲送兩包醬黎
唔係冇防偽標籤咩
早排係iherb買 ON gold standard whey,double rich chocolate
新包裝(入面白色scoop,冇咗QR code),係唔係難溶咗好多,我以前係唔使用blending ball。。
有喎
應該2個批次黎,我最近係iherb 買都係冇咗個 label
iherb black friday個code用唔到落on到既屌 剩係用到落allmax, whey gold 5磅$418
係咁 而家iherb on係咁

緊火咪買住第d牌子先 第d牌子8折都好抵
想問下有無巴打飲開植物蛋白粉?有無推介
其實台灣官方Allin 一直都有講點解乳酸味咁多泡,以下係個解釋:

*乳酸口味泡泡較多是正常情況,因為成分中的檸檬酸與醣類(玉米來源可溶性纖維)、脂肪、蛋白質(分離乳清),在劇烈搖晃後結合會轉化產生二氧化碳👈氣體來源
*建議以水平旋轉晃動方式搖勻
呢單好似係iherb
hktv係香港代理直營
iherb 都假
未必係假,但有d奇怪野咁囉
我未買過,佢d粉d價係cam cam地
我最近係iherb 買過 optimum nutrition double chocolate whey protein,無封口,透明scoop

然後而家又係歐洲買返同一樣嘅蛋白粉,但係發覺包裝唔同咗,裡面有封口,scoop 係金色,比起之前買到嘅好飲好多,容易溶,無咁膠味,飲完之後唔會長時間係個口到有味道

有無巴打都試過咁
Btw iherb 價都係450到,加上有8折code就400唔到
歐洲買嘅62歐羅
好似係有兩種包裝
味道都差好遠囉
Iherb 果款好難飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞