whey乳清蛋白交流區(7)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
歡迎大家留低飲過cp值高嘅whey
中過伏嘅都可以講低
如果有買開嘅可以順便報個價方便巴打們
有咩問嘅都歡迎討論

預咗會有人問所以講定先,

Whey只係一種補充劑,並唔係咩神奇藥,只要你一日嘅蛋白質攝取不足就可以飲。

但點解咁多做尖嘅師兄會飲?
因為whey係一個方便、經濟嘅蛋白質來源,而蛋白質正正就起收復肌肉上擔當住一個重要角色。成件事就只係咁單純

另外起市面上普遍買左嘅whey都會分兩種

第1種:whey protein
佢Marco嘅數字會稍微高少少,但相對價錢會平啲,消化吸收嘅時間都會耐少少。

第2種: Whey isolate
因為佢過慮得比較清,所以Marco會靚仔啲,當然價錢都會貴啲,但吸收消化就快好多
但基本上只要你唔係有咩特別目的 e.g.比賽/體質對乳糖特別敏感其實都唔洗飲到咁貴

有咩唔明歡迎再問,亦歡迎師兄們幫手解答
LM
唔夠數咪飲
飲多無益
睇下你既每日目標到未
食唔夠咪沖嚟飲
On 咖啡味有無伏見佢$358.4 5磅,但年尾到期好似幾抵屌
好難飲,完全唔似咖啡味
想問吓咁多位巴打,瘦底飲邊隻gainer好?

想搵隻好飲啲嘅 聽人講my protein個味好難飲
咁都係屌返朱古力味算,thx
大部分Myprotein =屎水
真係好難飲 想成罐掉撚咗佢
其實有冇人會溝奶飲
奶好多糖,溝無糖豆漿正啲
正常食lunch and dinner, 假設一餐30g 蛋白質, 兩餐加埋頂盡得70g
計過自己起馬要食140g蛋白質
一日飲7勺會唔會太多
新手想問

1.開封之後要幾耐飲哂桶粉?
2. 你地rest day會唔會飲
減緊肥既人 其實洗唔洗飲

我一星期 都係做得4 ,5日 tabata (每次30到40分鐘)

碳水盡量少食 食 菜肉
我超過一個星期貨都未出,whatsapp又唔撚覆
以後唔會買allin
我都聽過,所以想問吓有冇其他牌子嘅gainer介紹

難飲真係頂唔順
真係好撚嬲
勁耐都唔出貨 佢個網又虧 又勁慢先至回message

早知買mars算

嘥咗我勁耐時間
Mars
關減肥咩事呢?你要加protein就要飲㗎啦
銀城個間 on係咪好多味 想轉下其他
Rivalus都ok好飲又易溶 (只限朱古力味 其他味未飲過)
Myprotein 果隻gainer好難溶得曬又好難飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞