The Walking Dead 行屍走肉 最終季[第11季] 最後討論區

1001 回覆
36 Like 11 Dislike
今季暫時真係幾好睇,Maggie帶隊真係變左私怨撚
頂住度門唔放gage入嚟話唔夠人力清屍,累死隊友屍變埋,最後又係比人破門用曬d子彈清曬d屍

本身佢個小隊應該幾抽得(面具忍者、雙刀男、大舊佬加另外兩個),點知因為Maggie姐喺無plan尻衝下半集滅團,12個人出發死剩4/5個(個蛇叔一睇就知鬼頭仔嚟)

另外Carol 真係慘,又係成個社區得佢一個承受晒啲dirty work,最尾大家一齊慶祝捉返啲馬,又帶bb 去同馬仔say hi, 得佢一個靜靜忍痛劏馬真係好sad
Carl死個季已經唔知佢做緊乜鳩嬲到棄撚咗
唔俾gage入嚟係因為佢同佢老豆聽完negan講鳩行過去無計劃係送頭 兩個人縮沙帶住子彈臨陣退縮
隔住道門計完數唔想再曬子彈去救逃兵
你見negan想救佢係因為人力係資源 以佢嘅處事手法聽話唔博嘴嘅唔會想佢死
去到三集尾maggie係唔會想放低負傷negan之前條靚
但係negan提佢咁多人送頭就係為咗你要搵野食嘢諗法
所以行到一半要唔要繼續就睇maggie自己揀

掉轉諗就係negan其實先係影響成隊嘅中心
睇到第4季
想問下刀女去左邊?🤔🤔
尼根中完飛刀乜事都無
神父比人劏頸又無事
negan屌得佢好啱
youtube揾recap / summary大把啦
亂世需要戰神carol
第4集真係好撚悶
又加一堆新人物, 又開條Daryl支線出黎
頭三集幾正 呢集開始嚟料 希望條女條線快啲完
第11季得果8集
屌佢老味分左幾多條支線出黎
一開波得鐵路線&聯盟線
宜家 negan&maggie線, daryl同條女既線, 亞歷山大區線, 聯盟線
睇預告應該仲有啞黑妹條線
真係好on9, 之後又每集做一條線
到底套野知唔知自己衰乜
11季應該有24集 (聽講頭8集會完咗其中一條線)之後16集當一季睇

不過呢集真係on9 本身諗住睇條仔死未 點知得daryl行嚟行去 直接濃縮塞落其他集數仲好
悶撚到 下集有negan應該好睇少少
淨係對Negan線有興趣宜家
你講嘅係咪第11季 第一二集?
呢個阿叔做THE POPE
佢似係維園吐痰捉象棋多過軍人喇
呢條breaking bad佬線原來得咁少人 得十幾人, 仲要自隊一件

比起以前低語音 negan呢D完全唔入流 拿拿林講starwar果邊仲好
快撚d完咗佢啦
D劇情冇新意 ..

新幫派大佬又係出場9 UP 十幾分鐘 之後再係大眾面前殺自己友 .. 再繼續9UP
之後話人力資源真係好重要架 次次都係口水多過茶+殺自己友

第1次睇就話 咩姐... SEASON 11....喇
頭三集囉,整體幾好睇吖,係Maggie小隊團滅得太快有啲on9,喺本身個社區生存咗咁耐,一埋左主角堆就比人秒殺真係講唔通

一樣既屌
Hershel
我睇預告已經諗係咪同一個演員
個人戰鬥力最勁係呢隊傭兵,但唔唔會理呢d 野,之前吹到低語者隨時可以潛入割晒你地d 頭,但又唔夠成班主角揪,都係睇d 編劇點樣吹,starwar 果邊資源文明都吹到同以前社會接近真係想知會唔會敵對
監獄之後個模式固定晒,一個組織收皮就會出現另一班人,再收佢地皮再出另一班人,同海賊王一樣都係有一個固定模式,我唔想睇佢地d 內心戲 剩係想睇佢地點打咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞