The Walking Dead 行屍走肉 最終季[第11季] 最後討論區

1001 回覆
36 Like 11 Dislike
頂cap帽 仲痴線,咁遠都估到係邊個既
作為twd嘅10年fans想分析,已經大概估到結局,配合埋漫畫嘅走向。
commonwealth最終會被maggie推翻重新管理,跟住遇到crm,唔夠打,呢個時候morgan嘅西部聯盟成形,加埋michonne遇到嘅神秘團隊,應該會變成三國對抗一國嘅局面,但將會係一場惡戰。
然後引入電影版。

fun fact :beyond the world講過crm有幾個附屬地人口都過5萬,crm起碼過10萬
想問下其實有無必要去睇埋beyond the world同fear the walking dead去了解TWD成個世界觀?
為咗兩個細路乜都肯做啦
屍殺美國
冇乜必要花咁多時間我自己就覺得
了解下背景算
Leah既故事實在講得太耐, 希望第16集完左佢
剩低8集搞掂lance就完.
The Walking Dead 行屍走肉 最終季 [第11季] 最後討論區 (2)
https://lih.kg/2946271

開定(2)先
https://screenrant.com/walking-dead-commonwealth-story-complicated-leah-return/

有影評咁認為,
其實都o岩, 我寧願 今季變20集
再拍season 12 拍多20集, (咁就同漫畫一樣193集)
下半part搵返rick, michonne返黎駁住電視
估唔到呢個角色咁多戲份

岩岩出果時仲心諗無端端搵個女人俾daryl

不過8集就要完哂成個故事好似太趕
而家先岩岩揭露聯邦衰野
佢地肯返黎咩? 而家都支離破碎
對於殺人無數黎講,做狗好平常 同埋佢都想細路好
拍全季就話麻煩姐, 家陣拍半季容易好多啦
RICK又冇野做, MICHONNE應該拍完黑豹下嘛
電影三部曲係咪唔拍?
又黎
鏟除Maggie 竟然緊要過殺左Leah
1月開始重睇S1~S10,終於追到最新果集
S11畫面突然靚咗好多,多外景又加咗咁多人
多咗啲有趣鏡頭,又無咁拖戲 (終於唔使開一集專門講新組織啲人嘅舊屎)
最後一季真係去盡啲
其實我覺得Leah幾正

天台呢集幾正

但日頭太光睇到紋顯老態就唔太好
其實真係完全唔make sense
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞