The Walking Dead 行屍走肉 最終季[第11季] 最後討論區

1001 回覆
36 Like 11 Dislike
Disney plus 有得睇,即刻想追返
原來仲有人睇緊
可能係條肥仔捉入去?
跟住佢死咗冇人知
都有可能係肥仔(Otis) 捉
當中應該有time gap
Rick 班友唔見咗Sophia 後,過咗一晚夜先再出發。
Carl先俾Otis 射中,之後已經好急送去農場急救,再即時出發去學校搵醫療品,返來時Otis 已經被殺。
今日個talking dead有咩料
ftwd個老母未死
自morgan似會死果季完左無睇
而家女主角無左隻左手?
唯一靚女都搞到咁痴線
必玩斷手斷腳情節
睇到s10 好慢啲劇情
個人覺得s8同s10都好慢
低語者既戰法初陣真係無敵
Alpha會輸係因為掌握唔到出手時機
因為想溝negan
岩岩睇埋 FTWD 第7季第8集
好撚好睇, 仲精彩過TWD,
但個老母唔係死佐啦咩? 都冇交代過會出番來

但個女主角 Alicia , 被屍咬手 之後 自斬斷手 果冪,
睇到都覺得痛....但原來得番幾日/幾十日命
雖然斬手 但趕唔切 病毒感染擴散, 最後都係會死,
聽到都覺得SAD

唯一一個主角, 開足咁多季,同RICK 一樣
仲要咁靚女,

同埋最後Alicia 見到 個自私黑鬼 殺佐佢條仔
要同佢 開戰果冪 好撚型
睇到第2定第3季果個大波妹點?
骨架好大,好似差婆來
如果正傳嗰個係第四季總督條友俾啲自己人棄左之後,周圍遊蕩,點知去到某個區域,見到有間屋有個蘿莉同佢揮手,佢上到去法國住左一家人,一個肺癌老坑同佢兩個女,大女係個蘿莉個老母,大波妹係二女,個蘿莉以為總督係佢出左去嘅爸爸,之後總督就同佢哋生活。
後尾總督去帶佢哋出去求生仲食埋老母,之後撞之前棄佢班馬仔,班馬仔自己已經組左一Team人,之後總督仲殺左班馬仔食埋佢Team人,氹佢哋去打男主角個監獄,最後個大波見到個總督嘅殘忍唔對路。。。。太長唔打Lu
唔捨得Alicia,套戲塑造佢既成長好好
仲要咁靚女
不過呢套劇 搞咁耐,
原來最終BOSS
係第1季個 自私黑鬼
仲要係Alicia 同佢對決
好似RICK VS 尼根咁

不過FWTD 會唔會都完季了?
而家都成7季, 唔通仲會出8,9季?

格離 TWD 都公佈佐最後一季,
究竟有冇可能2套劇 D 主角可以 走埋一齊 見面
有第8
唔係話唔好睇,但係Fear the Walking Dead嗰個主角老母實在太戇鳩,次次睇都燥底,所以唔想再睇
Pope 完全唔掂,開頭講到班手下痴線,唔驚死,邪教徒咁樣,最後原來靠恐懼同軍隊方式管理,兩個手下都驚到避戰
定係Pope 個神父先係終極大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞