The Walking Dead 行屍走肉 最終季[第11季] 最後討論區

1001 回覆
36 Like 11 Dislike
睇完四定五季就冇再睇了
好似愛回家咁都冇晒遠線只有一堆事情不停發生

如果有人問番想要咩主線

咁其實Rick班人搵到個落腳地都可以完

唔係就重複比人霸同保衛家園或者敗走等等輪迴

除左頭兩季
喪屍係入邊都無意思

最恐怖永遠都是人類
最撚煩係靠d 角色精神病去死充集數
其實單眼佬敗死我當完其實幾好
果陣睇當然覺得單眼佬奸

但而家睇番
單眼佬同Rick都係求生存同要領導班人生存
唔強硬等死

Rick班人都殺過唔少人
真係比rick 都唔係有道德過單眼佬好多

一樣搞正班威脅到佢哋既人
例如監犯
不過我都唔係咁左膠
唔通等班犯強姦女人同殺人至反擊咩

但我只想講兩班人都沒誰比誰高貴係咁既末世
單單係兩班人注定要對決撈唔埋

我都冇點班後邊劇情
做到咁多季都明顯個世界冇真正樂土比佢哋安居或者和平相處下去
今季開9萬幾條線
有排完
其實原作係咪都係人類鬥互相鬥到尾
有冇話個世界正常返之類
rick上位統治聯邦
文明逐漸恢復
X2
最鐘意係佢
rick開始解放聯邦 但比個打把仔殺死左
最後maggie管理聯邦 michonne做大法官
walkers就基本上唔再識郁 病毒接近消失
然後舖緊火車軌駁聯邦同本身幾個社區
好似有提過下美國東部都有社區有聯絡
Join 左D+先睇返
S11有返d水準,ep6啞妹睇到勁撚緊張
D+ 第十一季得8集?
電視睇正好多
下年再更新
我好耐冇睇,果時實驗室條友唔係話個個死咗都會變咩
屌你 S3 先死
beyond the world大結局有彩蛋
第一季博士未死,研究到解藥
不過啲喪屍開始變種,好似wwz嗰啲跑得
應該係為電影版鋪路
beyond the world睇完第一季, 揾個黑鬼肥妹做主角, 頂佢個肺, 點撚樣睇落去?
期待電影
會唔會個黑人女都冇死
可唔可講下點解博士未死
唔係大爆炸咩
博士個樣老咗好多,應該當時爆炸有秘密通道走咗
印象好似得返幾秒,咁都走到
first黑妹就真係死左

可能博士有超能力
係咪我miss 咗啲嘢
第二季 Sophia 失蹤,
Hershel 全家都知Rick 搵緊Sophia,
點解佢地會唔知自己捉咗一個小女孩入穀倉?
就算唔知佢係Sophia 都應該問下Rick 班人認下掛?
定係因為唔想Rick 班人知道穀倉養屍,所以選擇唔講,由得Rick 佢地周圍搵?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞