The Suicide Squad (2021) 劇透討論區

1001 回覆
64 Like 8 Dislike
will smith個樣太正氣
依套真心癲,個個都覺得隨時會死原本以為team a死晒應該係搞gag俾觀眾知道依套劇嘅定位,team b應該齊人打大佬,最多是一個壯烈犧牲一命換一命,好似上次火佬咁

點知之後真係主角團都開始死人同黑化,完全估唔到
隻Mongal 仲意為同故事會有關
話晒都外星人 超人以外,難得有政府證實的外星人留係地球
片尾credit 我有一刻以為係rick flag 或者波點人未死
當年迪士尼炒咗James Gunn,啲人仲叫Taika Watiti接手拍Gotg3
Taika拒絕不突止原來仲幫James客串埋
呢個客串真係神來之筆
但無用
同埋宜家DC新政策,啲figure 全部唔比跟槍
Details
本身提到心臟仲以為係Rick flag
Polka dot man 死左反而係解脫黎
佢本身個症狀都係折磨黎
至少佢做左一刻英雄
都係,但見佢講次元有諗過會唔會佢最尾一刻好似HXH 四眼佬咁用波點跳咗去第二個次元
中段已經夾硬塞好多鏡頭比小醜女啦
已經太多
最尾個下真係笑到喊
型咗一秒
仲以為會留返佢同flash再同場
睇樣都係演員唔想再拍都客串完埋個尾,算唔錯啦
波點人好似有兄弟姊妹... 算唔算伏線
Margot robbie
佢同Jame Gunn好老友
有Jame Gunn一定有Michael Rooker咁濟
今次個迴力鏢識發光
係囉假假地都係flash 既老敵人
海星最後講果句
「我原本好開心喺度漂浮睇星星」
可能無睇HQ獨立電影
由ss1 勁專一到ss2 周圍瘟仔好唔慣
睇呢啲電影你會覺得美國人真係好幸福
佢地拍電影可以指撚住美國政府個頭黎鬧

同上集有無關
bar果幕首can't sleep好正
還掂flash都reboot timeline 㗎啦
留名睇WB玩爛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞