The Suicide Squad (2021) 劇透討論區

1001 回覆
64 Like 8 Dislike
TDK好有果種舊年代得D on9超能力既卒仔敵人既味道
純粹打鬥角度.粒星真係無料到.

至於隱喻係唔少.
最明顯係Peacemaker =和平極端主義,可以好邪惡.
Peacemaker=被國家蒙蔽, 既愛國極端主義者

應該都係WB 高層搞搞震啦,
今集大家睇完第一評語都係,冇人高層冇插手,
成件事順暢好多

上集感覺係超豪華食材,
然後整到一pat 屎咁
大星噴小星個部位係閪
小星正面係眼,背面吮住人個位係c眼
上集真係浪費左d角色
batman同尚氣係難得一見睇trailer已經覺得好撚伏既超級英雄電影……
上集出哂A級奸角但係劣評
今集用D級奸角反而好評

不過票房好差,唔知會唔會影響之後嘅拍片計劃
bloodsport: amanda你明明話依個團個個都有獨有能力,依條友明明同我一q樣!

sor囉
而家多得武肺其實票房可以好得去邊
WW1984票房得1.66b 咪照開下一集

所以而家上串流平台係好事,有口碑絕對重要
成隊得HQ Captain Boomerang同King Shark係漫畫入面比較出面

鐘意on9 king shark嘅一定要睇Harley quinn套動畫佢係入面做IT狗
華納大把錢蝕得起,不過班高層....照計而家反應咁好應該可以繼續俾James Gunn繼續玩落去嘅
啱呀其實第二季完左佢咪算
同我睇到既點差唔多
再睇睇d回覆 打手打到出面
殺人全家之後當無野真係 下左出聲
個波點人又係唔知做乜鳩
講佢背景好似係要加入去咁 之後唔知做乜鳩就死左
好多位要屈佢地有隊員感情 做到好生硬
全套感覺就係一般般
打返中文啦,係一億六千六百萬美金

b 係billion = 十億 (中文)
m係million = 百萬
一億= 100 m (million) 或者 0.1b (billion)
一億六千六百萬係0.166b或者166m
Peacemaker仲隱喻佢本身成個設定已經好直接
KitemanHell Hell Yeah
陳雲根用雲海個名上連登
標槍人咪即係風箏人啲fd 囉,諗多左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞