The Suicide Squad (2021) 劇透討論區

1001 回覆
64 Like 8 Dislike
Venom公認垃圾
能力上應該deadshot>bloodsport既

唯一賣點係主角演技
但整體都係垃圾
其實真係有咁差咩 係唔跟原著定點
可能我冇睇過漫畫 起源片嚟講我覺得唔差喎
HQ皮嬲look原來出咁少
多爛gag
無血腥位
venom變咗吉祥物
劇情普通 打鬥麻麻地
唔跟原著都算 最大問題係d劇情好撚怪
見到風景靚就無啦啦話要守護地球
起源片黎講真係好撚差
唔錯啦

一開始死咁多人真係爽
都相當唔好睇, MARVEL spiderman ironman 系列我會覺得好睇好多倍...

一班惡人 忽然做到好似要拯救世界拯救美國咁好反智
對白又係好似傻仔咁 好似為搞笑而搞笑但實際又唔多好笑
例如去救個隊長果下 去人地個camp 殺晒人地的隊友 然後個女人又好順攤冇介意再帶佢地去做任務 好唔合理

打鬥場面就都幾做作 一開始好似好多大場面 但又打得唔好睇
主角已經唔勁 仲要比佢地橫掃冇咩反抗之力咁
一係就主角一出場就唔知點解比掃射死左
最先出場個長頭髮條友 上左沙灘 然後走佬??? 我完全理解唔到呢個行為
噴圓點個果又係唔知想表達咩野 然後就死左

講到個海星計劃幾大幾大影響力咁 但係就比呢班烏合之眾
吉穿隻眼然後就嬴左... 打大佬打到好似冇掙扎就嬴左真係唔知睇緊咩
Idris Elba定James Gunn係香港住過?
我諗James Gunn ,佢話赤裸羔羊影響咗佢一生
HBO max 上咗咩????
HBO max上咗未???
係?
好影響定壞影響?
"最先出場個長頭髮條友 上左沙灘 然後走佬??? 我完全理解唔到呢個行為"
見到死撚哂咪淆底走佬囉
殺咁多人坐的惡人會驚到唔反抗下射多幾槍
反抗打殺多幾個人又好, 扮死又好, 搵地方走都好...
當佢唔引爆個炸彈, 點都合理過走返入海比人當槍把射呱?
明知有炸彈直接引爆都要咁走? 真係當炸彈係冇用?

呢個行為真係合理咩
"一班惡人 忽然做到好似要拯救世界拯救美國咁好反智"
其實都係得flag同老鼠妹想做"正確的事",其他都係為自己利益
當然後面Bloodspot帶頭衝出去係想救個城,但佢前面有鋪排你又吹佢唔漲
最尾Bloodspot都係利用隻harddisk幫自己team甩難

"講到個海星計劃幾大幾大影響力"
一開始係昆Task force X海星計劃好撚大影響力,但實際Amanda只係想要隻hard disk收皮
先唔講美國係海星計劃幕後黑手,研究左三十年實知道佢危險性有幾多,你見最尾Starro出黎,Amanda都唔會話好緊張,證明有後著應付

"吉穿隻眼然後就嬴左"
同埋隻海星係俾老鼠屈機,枝矛係俾位班老鼠入去咬斷D神經
殺人同自己俾人殺兩回事喎
佢個個位你FEEL到佢淆底想走佬已經夠啦
你要駁就實駁到嫁
有機會佢一定會翻生啦
估唔到會搵雷神三個導演客串,
兩個鬼才導演腥腥相識
後著其實係superman
一下omega beat秒咗佢啦
Taiki waititi 成日客串free guys 都有佢
bloodspot用氪石子彈可以打到超人入廠,
蝙蝠俠就制成毒氣彈
唔講劇情 上集色彩同造型岩我多D
Errr 其實呢個導演都係拍marvel系列
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞