The Suicide Squad (2021) 劇透討論區

1001 回覆
64 Like 8 Dislike
咁強国仲有女嘅,唔使14億條,打個五折,7億條啦
勇度 黎客串下
零晨行下中環
奧運嘅中国女人
佢而家都改名做趙喜娜啦
其實我係想講5折好似俾多咗
咁响佢哋未驗明正身之前,暫時當佢哋係女人先
HQ , captain boomerang 同rock flag 似係識
應該似續集多?
youdu又死
成套戲最唔鍾意就係個彩蛋
呢套嘢一定唔睇
係續集但又唔完全係,
James gunn唔想當上一套唔存在但又想拍一套完全唔同既野出黎
除左幾個角色係舊人之外基本上你當睇新戲冇分別,冇睇舊果套都唔會有咩影響
原來係史泰龍配音既😂😂😂
嘥咗Peter Capaldi My favourite actor
就算軍營班人係抵死,Peacemaker Bloodsport 兩條友之前都係鬥玩花式殺人,唔講呢段,由頭到尾大部份笑料都係用慘烈死狀嚟開玩笑
認真勿看,套戲嘅價值觀長期喺灰色地帶

講尷尬,黑寡婦一邊話要解放被洗腦嘅姐妹,另一邊又無厘頭引爆雪崩埋咗成個監獄嘅監犯+守衛咪仲突兀
究竟有冇認真睇戲
漫畫真係有海星
有無睇錯
鯊魚係人同鯊神既後代
即係人同鯊魚扑過野?
其實就續集不過就修改咗好多設定,例如上集Rick flag都有個遙控器去用個炸彈,今集就變咗做100%係個肥婆決定

咁佢都有用返上集嘅元素,例如回力鏢隊長見到小丑女嗰陣問佢做咩返嚟,其實係串聯返上集個結局小丑女同小丑逃獄

不過你唔睇上一集係唔會有你唔明或者唔清楚嘅地方
*你冇睇上一集都唔會影響到你去理解第二集個故事
如果片名加返「第二集」或者多個副標題會好啲----不過James Gunn話當初只係暫時叫住The Suicide Squad結果一直都無人提議改名
好乾淨喎
睇啲留言真係好撚癲
荷里活大路樣版諷刺 = 隱喻
對白講到出口 = 隱喻
畫公仔畫出腸 = 隱喻
唔知以為睇緊咩三小時劇情長片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞