The Suicide Squad (2021) 劇透討論區

1001 回覆
64 Like 8 Dislike
Colonel 竟然死撚咗
睇個陣仲以為佢同Harley同Bloodspot可以活到最後
屌咁就死咗
Peacemaker呢個角色其實都幾諷刺
為咗和平而殺好多人 但和平就係要大家都無事 其實只係自欺欺人嘅和平
真係What a joke

上集Boomer係以主角群岀現 做咩今集咁快死做炮灰其實佢係咪只係客串? (佢係Divergent反而幾型)
本身以為Peter個班先係Main character點知Team B先係
另外鯊魚仔好可愛 整炸彈個下

利申:因為有rick同harley先睇 Colonel死咗點有續集
Mos都有破壞到比人屌添
睇返啦mos d action scenes 正到
個計劃係閪女人做總指揮,佢再搵第二個軍人咪得
2013年拍但速度感同力量感依然係超級英雄片最top嗰套
老鼠妹 mvp

General zod我依然覺得係成個dceu 塑造得最好既villain
唉,10年前我地深信dc奸角係ace
但10年內最好既奸角己經係8年前既zod,諗起都唏噓
其實Team A一開始已經係棄子定係有內鬼唔好彩
見佢地招都冇用過, 之後要上網睇返能力
一開始已經係用黎送死
Waller連潛入研究所嘅任務都冇同大部分Team A嘅人brief (除左RIck Flag應該知),主要搵佢地draw火力

Team A主要都係擅長用武器嘅普通人+Weasel+外星人Mongul不過後者咁快就死
Ocean Master都唔差
不過描寫得無zod咁深入
Zod話晒都係nolan寫 難超越都正常
今次呢套真係比上次好睇好多
每個角色都好鮮明
個個都有發揮嘅空間 睇得出James Gunn要威比迪士尼睇
加上DC肯俾導演話事 唔似Marvel局限哂成個宇宙觀 真係正好多
好垃圾唔知睇咗乜
下 依套算好睇
我睇得開心過guardians of the galaxy先
King Shark仲正過Groot
呢套cult得黎又好笑喎 開頭同打海星個度都好笑 無期望入去睇反而睇得幾舒服 係酒吧個場悶左d
對比上集係真
Batman一早疏散晒當地居民
Jl 打大佬咪勁多市民未走,老閃同大超救人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞