The Suicide Squad (2021) 劇透討論區

1001 回覆
64 Like 8 Dislike
James Gunn 係R rate之下玩得放左好多分俾每個主要角色嘅Screen time雖然唔算多,但角色性格作風鮮明過上集好多,不過配樂同選曲試就唔及Gotg咁有impact
鄭月娥如果會睇呢套戲應該對住Amanda Waller出哂水
上集有藉口要比人救先夠膽殺姐 仲要有bruce保護佢

今集佢係美國咁安全 又無左bruce保護 應該唔敢咁明顯
今晚去睇
覺得睇完之後好一頭霧水 好多唔關事既野炒埋一齊又講唔到重點 好冗長 中間訓左20 分鐘
Margot robbie今次飾演嘅Harley亦更加consistent,一方面演到對唔同男人好易就傾心(亦易左抽離出黎唔知算唔算係上集同bird of prey一直發展嘅character arc),另一方面亦唔似上集咁強調自己係bad guys之後又義無反顧拯救世界
未睇

同上集比邊套好睇d
好奇一問 你覺得邊到唔關事
條主線好清晰喎
垃唔垃圾,垃圾就省番
呢集好睇好多,叙事結構已經順暢好多,唔需要逐個介紹先開波,直接係做任務期間慢慢揭露佢地背景

而且打鬥sequence爽快,貼近呢班人嘅行事風格,唔使好似上集就住就住咁
睇完覺得幾好睇
幾好笑
上集開file介紹真係我睇過最垃圾嘅出場方法
瞓咗廿分鐘緊係一頭霧水
無JL 巨頭既dc戲黎講可能係最好睇果套有笑有靚畫面,仲有意思有隱喻
有d可惜係大部分polka dot man同king shark嘅爆野同punchline係預告show得太多
小丑女有咩超能力 好似打不死咁
好似練開體操,柔軟度極高,除此之外冇咩特別能力
咩係點脈
其實係咪想講點穴
專登㗎句廣東話?
定其實係普通話
今晚睇
希望keep到上集
賣癲

同時個人一癲 智慧又會提高好多
女joker
但唔知點解好打得 成個武打巨星咁
本身係體操撚同心理學專家,識咗Joker之後有埋抗毒抗藥性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞