The Suicide Squad (2021) 劇透討論區

1001 回覆
64 Like 8 Dislike
其實嗰下都估到
預咗會比個鳩死法佢
留名等兩個月返嚟睇下你到時又有咩解釋
如果你中咗嘅我認衰仔
我覺得啲字幕有時有劇透成份
會破壞咗啲驚喜

例如圓點死前喺度係咁嗌「我係超級英雄,我係超級英雄」
但係字幕預先出咗下句係「我係超級……」
搞到一睇就知佢呢句未講完就會死
應該係佢套劇先再到第三集嘅

好似話佢冇死嘅原因,James Gunn剪好晒成套戲先公布話會拍佢嘅電視劇所以先再補拍返個片尾係講佢冇死到
隻怪獸控制啲人都有啲超人迪加怪獸嘅feel
Bloodsport 把槍變出黎iron man nano tech咩
Bvs Bruce大撚把錢整左件仲廢過iron man mk1既suit
Bloodsport d黑科技打到超人入icu
Bruce 廢鳩到
Bloodsport識整氪石子彈
Bruce 用黎整支濕鳩矛
好多黑色幽默
矛殺得死超人, 子彈入ICU 咋 柒頭
King shark 有少少似IKEA 個隻

一開波機槍裝氪石子彈超人死左啦
你傻鳩定Bruce傻
bruce 唔鐘意用子彈直接殺
明唔撚明
人狼冇死係咪伏線
召喚老鼠
乜水walking dead大佬係咪認錯人
開頭都覺老鼠女廢
點知最尾召喚
心諗、乜有咁多老鼠架咩
想知一開始隻唔識講野既黃鼠狼(應該係咁形容!?)係咪真係無戰鬥能力 ? 最後個彩蛋純粹搞笑用?
BTW 睇完好想同Harley Quinn 大戰一場
露點得一秒only
好大波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞