The Suicide Squad (2021) 劇透討論區

1001 回覆
64 Like 8 Dislike
呢套先係James Gunn 全力

之後套劇都有幾集佢direct
waller?
套嘢四粒鐘已經難頂,又冇呢套嘢玩得放
Gotg輸在冇得俾佢玩盡玩血腥,呢套真係任佢舞玩得好放
仲要人物任殺
開波十分鐘笑到我
睇完有冇人諗起海綿寶寶?
飛對手出嚟打人笑死
真 最正yondu 個演員一開波以為好巴閉 點知係死士
先帶出另一team先係主角

鍾意套戲完整度好高 不過有啲過場 明明去到高潮位 但鏡頭一轉咁 好在佢駁得返埋
明顯zack snyder 好好多
james gunn 真係去唔返gotg1既水準
個陣d笑位自然好多
然後揀曲一流
去到gotg2 已經回塘 好多唔好笑笑位同刻意賣萌
同今次suicide squad差唔多
無論笑位同揀曲都低一檔次
感覺開始技窮
Flag下話 waller係個黑人阿姐喎
佢拍Little Women果陣幾正 其他戲就真係不了
Zack Snyder種風格先正
James Gunn係到玩性器官笑話
鯊魚=groot
技窮啦
公道d講
zack 玩慢鏡都玩到審美疲勞
但storytelling都係高一班 仲keep到watchmen 300水準
james gunn 而家去到antman檔次...
兩個導演揀歌都一流
但james gunn 最近兩套d選曲真係麻麻
一開始有環球logo諗左一諗
唔記得香港華納發行執左
而家係環球做埋香港華納啲戲
我意為入錯院
係以後所有廠嘅DC figures都唔俾跟槍?

睇完套戲想入隻Bloodsport
啲武器真心型
但如果figure無槍得兩把劍就不了
應該要Hottoys 個啲完全成人向先有
咁等下Hottoys算
頭五秒以為係火箭飛拳嗰種一下一件,原來係冇乜力咁打下人

仲有個蒙x女好型咁跳去架直升機,點知炒晒
小丑女係咪唔會中鎗
Bloodsport先勁,有一幕吊咗喺座塔出邊,下面成百鳩幾個士兵向上掃射一個靜止目標十幾秒,竟然可以一槍都唔中
佢做導演已經搞笑啦,都唔明拍咁長做乜
有啲位唔要都得

Flash救黑妹果到直頭可以cut

套嘢固之然好睇,不過太長
無精神一口氣睇哂佢
hottoys都可能批唔到
事關連p1s依啲大廠都禁埋
不過又比我發現左個有趣嘅地方

就係佢早星期出依幾款其實都有連槍
https://www.prime1studio.com/dcbm-the-joker-say-cheese-mmdc-52dxs.html
不過叫BANG! Flag Pistol唔叫BANG! Gun

https://www.prime1studio.com/dcdkr-batman-versus-superman-udmdcdk3-01dxs.html
又好似TDKR依款咁 相信我都唔洗多講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞