[精主偉大] 我是一粒精子 Part II

652 回覆
121 Like 1 Dislike
啲強又出返嚟
小強大軍vs精兵軍隊
牙強食哂d精兵
不死小強
性暗示星矢
題外話隻曱甴剩種都幾忍得
搞到自己家破人亡嘅兇手都咁招攬佢
「曱甴仔 嚟覆桌呀?」
「傻閪 疊撚咗馬未呀?」
精龍心知自己現況不妙
恐嚇債主 希望對方知難而退
「你老母喊苦喊忽個閪樣⋯」
「我今時今日仲記得呀⋯」
「死曱甴仔 我屌你老母!」
「哈 唔駛起晒鋼嘅!」
「我今日並唔係嚟殺你⋯」
「我講過 我需要你幫忙⋯」
「你玩鳩我呀?」精龍反問道
「我隊冧你老母你唔想殺我?」
「你當我弱智㗎?」
那聲音稍稍停頓 續道
「我講過 我嘅目標係殺神⋯」
「你係聽佢支笛做事嘅⋯」
「大佬 你自己問心一句⋯」
「你可以唔斬我阿媽個頭咩?」
「我明白冤有頭債有主⋯」
「殺你精龍 係無用嘅⋯」
「我一日殺唔到神⋯」
「血債一日都係唔能夠償清。」
精龍冷靜下來 仔細思考
發現對方似乎沒有惡意
慢慢卸下防禦 探頭問道
「你真係唔係嚟殺我?」
「我要殺你 一早殺咗喇⋯」
「你喺度昏迷咗三日喇⋯」
「問題係 你會唔會幫我?」
精龍三日復活
精龍落得如廝田地
別無選擇下 開出條件
他希望了解外面的情況
「出面場仗打成點?」
「你班𡃁輸晒喇⋯」 那聲音嘆氣道
「全城都係死屍 精屍人屍通街都係⋯」
「你個神例牌大開殺戒⋯」
「大約殺咗精兵總數三份之一啦⋯」
「佢連日嚟都刮得你好緊⋯」
「日日都處決緊啲所謂叛徒⋯」
「但係刮你之餘 最搞笑嘅係⋯」
「佢捉哂最變態果五十隻元老精兵⋯」
「鎖咗佢地喺總督府地底⋯」
「啱晒喇 我要親手一次過對冧哂佢地!」
精龍雙眼發白 呆若木雞
可是百般滋味在心頭
一來心痛舊部戰敗犧牲
二來對精神的行動百思不得其解
但他瞬間想通了 便徐徐說道
「佢唔想啲元老爆大鑊⋯」
「咁樣就無人可以揭穿佢⋯」
「可以繼續打橫嚟行 屌!」
「所以就係點解我要搵你幫手!」
那聲音語帶喜悅的讚歎道
「你以前係佢心腹⋯」
「而家變成咗心腹大患!」
「你對我嚟講實在太有用喇!」
「我要統戰你呀而家!」
呢個三份一係咪聖經裡面跟隨路西法嗰班天使
以後係咪會有魔精出現
精龍呢?
「乜撚嘢統戰?」精龍問道
「統戰 你當係招攬咁嘅意思啦⋯」
「我哋今日結盟 準備殺神啦⋯」
「屌你 就叫做殺神聯盟啦!」
精龍對突如其來的熱情感到錯愕
「點解你仲可以咁樂觀?」
精龍對着眼前黑暗問道
「仆街 我而家精唔似精⋯」
「又人唔似人 鬼唔似鬼⋯」
「點解你好似仲好撚開心咁?」
「哈 我有本錢傷心咩?」
那聲音瞬間變慢變沉
語氣中透露出種種哀傷和懺悔
「當時佢入村嘅時候 我有跪拜過佢⋯」
「我真心相信過 佢就係救世主⋯」
「我經歷過為精液而瘋狂嘅日子⋯」
「但我漸漸意識到精液嘅為害⋯」
「可惜 我老豆中毒極深 病入膏肓⋯」
「我睇住我全家點樣俾精液毒害⋯」
「我救唔到佢哋 然後我離家出走⋯」
「之後嘅大屠殺 係命中注定嘅⋯」
「我當時睇到我全家俾人侮辱殘殺⋯」
「我老豆屍骨至今都仲未搵到!」
「我乜都做唔到 淨係識匿埋⋯」
「執番條命仔之後 我淨係知道⋯」
「我一定要為死去嘅屋企報仇!」
「為我啲同胞 為我國家報仇!」
「呢個心願令我拋棄所有原則⋯」
「不顧一切 即使通敵 都要報仇⋯」
「如果我唔扮開心去呃住自己⋯」
「我仲可以喺復仇路上走落去咩?」
「可能我所講嘅事 你都唔清楚⋯」
「我唔怪你 因為果陣你都未出世⋯」
「而果個神係絕對唔會透露俾你知⋯」
「正如佢唔會透露聖母嘅事俾聖子知⋯」
「亦都係點解佢要鎖起晒一眾元老⋯」
「但我好清楚 點解我哋最後會成功⋯」
「因為我哋嘅目標係無想像中咁難⋯」
「呢樣你都清楚 因為佢 唔係神!」
伏筆
呢個故係咪可以拍番套動畫?

「當時佢入村嘅時候 我有跪拜過佢⋯」
「我真心相信過 佢就係救世主⋯」
「我經歷過為精液而瘋狂嘅日子⋯」
「但我漸漸意識到精液嘅為害⋯」
「可惜 我老豆中毒極深 病入膏肓⋯」
「我睇住我全家點樣俾精液毒害⋯」
「我救唔到佢哋 然後我離家出走⋯」
「之後嘅大屠殺 係命中注定嘅⋯」
「我當時睇到我全家俾人侮辱殘殺⋯」
「我老豆屍骨至今都仲未搵到!」
「我乜都做唔到 淨係識匿埋⋯」
「執番條命仔之後 我淨係知道⋯」
「我一定要為死去嘅屋企報仇!」

好有回憶
果時嘅精神仲係豆釘咁細粒
精龍至今終於立下結盟的心意
「冇錯⋯你啱⋯你啱!佢唔撚係神!」
「我道歉 唉 我道歉 對唔住⋯」
「但係至少俾我睇吓你係咩樣先啦!」
突然 簽證大堂地下亮起火光
並極速向大堂四面擴散出去
為數千萬的蟑螂軍團舉着火炬
昂首挺立 向昔日的大敵現身
遍地燃點着千萬點火柴般小的亮光
一隻高大威猛的蟑螂鶴立雞群
威風凜凜的站在那千萬雄師面前
「我名叫光復!」那蟑螂大將叫道
「我的盟友 請稱呼我為光復君!」
「這是我從全港各地徵召而來的弟兄⋯」
「當中有愛民蟑螂國惟難者的遠房親戚⋯」
「亦有兩脇插刀的各路英雄⋯」
「不齒精子之禍 路見不平 拔刀相助⋯」
「義憤填膺 組成復仇的光復軍!」
「景林邨的 順利邨的 啟晴邨的⋯」
「海怡半島的 聽濤雅苑的 半山壹號的⋯」
「天璽的 天鑽的 貝沙灣的 數碼港的⋯」
「地利根德閣的 帝景園的 山頂的⋯」
「全港所有蟑螂弟兄全都加入了!」
光復熱淚盈眶 舉劍致以身後弟兄崇高的敬禮
「曱甴!!!曱甴!!!曱甴!!!」
千萬蟑螂士兵聲勢浩蕩地高喊軍號
精龍也是首次被嚇呆了
一想像到有幾千萬隻小強係我前面,我寧願先自殺
手足
光復

景林邨的

Day 165

寒冷的空氣覆蓋着屠戮過後的土地
死寂的血腥和屍臭與大氣混為一體
濃霧凌駕着昔日燈火通明的總督府內外
包圍一片頹垣敗瓦的 是無盡的黑暗
總督府破爛的大廳僅用蠟燭照明
一座用碎石和磚瓦堆砌雕琢而成的聖壇上
磐踞着滿手鮮血 陷入沉思的精液之神
隱隱的怒火震懾着清理屍體中的精兵
聖母在側坐地淌淚擁抱着徬徨的聖子
似乎未能從過去數天的創傷中療癒過來
她倆所見證的瘋狂 到現在仍歷歷在目
精龍口出狂言 肆無忌憚的侮辱褻瀆
隨後生死肉搏 同室操戈的戰鬥不在話下
原是慈祥和藹的夫君親自處決叛逆的精兵
用狂暴的拳頭逐一擊碎叛徒的頭顱
力量之大 連眼球都打爆 牙齒都打碎
用雷霆和閃電痛擊手無寸鐵的精兵
毫不憐惜地把親生的造物轟成灰燼
一眾元老下獄前不斷押解被擒的叛兵
把無助的同胞一一推往因神怒而起
屍骸遍地 無止境的殺戮地獄裏去
夫君發瘋的眼神 青筋暴現的臉容
祂久久不止 野獸般的吼叫和嚎哭
無情地在半空閃耀着的電光和雷聲
血肉橫飛 慘死精兵的痛哭和呼叫
仍然牢牢地纏繞在她倆的記憶之中
心中泛起對生命裁決者由衷的恐懼
逝者的鮮血洗淨它們叛變的罪惡
但仍不能止息精液之神傾盆的狂怒
生命創造者為何成了帶來殺戮的使者?
不加思索 把暴力 滅絕和哀愁的石頭
扔向原是靜候自己拯救的族群裏去呢?
本是慈愛 把生命的喜悅傳至地極
為何現在散播的 卻是復仇的種子?
也許 無論是那群無可救藥的人類
還是身在福中不知福的忤逆精兵
只有鐵和血的教誨 以及火的淨化
才能徹底清洗這惡貫滿盈的世界
引領愚蠢冒昧的靈魂進入新的國度
盛滿精液的玻璃海還是要臨到世上
賤視神恩 污衊聖典的叛徒已被剪除
精龍啊 別妄想暗影和烏雲能保護你
以為躲藏廢墟之中能逃避神的制裁
唯獨我 Tenga之子 能活過死蔭的幽谷
轉化成賜予萬物生命的精液之神
妄圖取本尊而代之的 必遭死亡的詛咒
被神厭惡的!倒在靈界的火坑裏吧!
毒辣的地獄惡火必降臨到你身上
被神捨棄的!永世忍受火舌的灼燒
不滅之炎永恆的折磨是你的報應
被神擊退的!嘴裏只能不斷懇求赦免
污穢的口永遠吞吐着奴隸的語言
征討殺敵的慾望打破精液之神的沉思
膽戰心驚的聖母和淚痕未乾的聖子
呆呆的仰望着高高在上的夫君和父親
「留在這裏。」精神向妻兒說道
說罷便離開皇座 步下石造的聖壇
發動精氣召喚精兵展開新的征途
大戰必不可免
戰吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞