【甜甜地既愛情故事】《港女FF妄誌》(十)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
各位早晨
發夢自己變左女仔

發夢俾人抽插?

俾人插醒左
用刀插

唔係插死咗咩
各位早晨
發夢自己變左女仔

發夢俾人抽插?

俾人插醒左
用刀插

唔係插死咗咩

發夢嘛, 咪嚇醒左
各位早晨
發夢自己變左女仔

發夢俾人抽插?

夢到有條傻仔揸波子想送我返屋企
各位早晨
發夢自己變左女仔

發夢俾人抽插?

俾人插醒左
用刀插

我插人就有
都係用刀插

報報早
各位早晨
發夢自己變左女仔

發夢俾人抽插?

俾人插醒左
用刀插

唔係插死咗咩

邊有咁易死
各位早晨
發夢自己變左女仔

發夢俾人抽插?

俾人插醒左
用刀插

唔係插死咗咩

發夢嘛, 咪嚇醒左

通想發到春夢先易醒
惡夢想醒都醒唔到
早 得15度
唔知點討論你地個話題 搭唔到嘴
早 得15度

十五度咪好囉
呢邊三十五度喇
咩話題
早 得15度

十五度咪好囉
呢邊三十五度喇
咩話題

就黎熱到要裸睡訓

妹妹習慣俾人溝開所以搭唔到咀
早 得15度

十五度咪好囉
呢邊三十五度喇
咩話題

就黎熱到要裸睡訓

做囡囡幾咁好
早 得15度

十五度咪好囉
呢邊三十五度喇
咩話題

就黎熱到要裸睡訓

做囡囡幾咁好

呢到啲人唔係仔多就姼,我都係出返去先
早 得15度

十五度咪好囉
呢邊三十五度喇
咩話題

就黎熱到要裸睡訓

做囡囡幾咁好

呢到啲人唔係仔多就姼,我都係出返去先

從來沒我份

上回講到詩琳俾Prince射到一面都係~
詩琳入廁所洗乾淨塊面~
因為唔想到要搵皓傑既時候俾佢察覺到自己背住佢做衰野~
到同皓傑一齊之時,皓傑對詩琳好好~
詩琳都想對皓傑好D~咁樣良心會好過D~
但皓傑實在太好~成個心都係詩琳~所做既一切都係為左詩琳~
突然,皓傑既背影越黎越遠...越黎越遠...開始變成灰色...分裂...粉碎...飛散...
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

當我再次有返意識...

當我再次睜開雙眼...

『皓...』呢道係...

我回一回神...望一望上...

『陌生既天花板...』

係陌生既天花板...

頭先係...發夢...係發夢...

我又夢見皓傑...
我轉一轉身...望一望瞓喺我身邊既...ManYan...

我瞓左喺...ManYan身邊...

我瞓左喺...ManYan張床...

我同ManYan...一齊瞓...

係喇…係喇…尋晚同豪仔隨便食左個杯麵之後...等到ManYan十二點幾返到黎...佢就話同我孖舖...

都岩既…唔係同ManYan孖舖,唔通同豪仔孖咩...
唔係同阿Ken瞓…唔可以話同床異夢...

之但係又夢見皓傑...又夢見以前既事...總係好似...好似有D怪怪地...

皓傑...皓傑...我又夢見你了...

皓傑既背影仲喺我腦海之中...仲殘留喺我眼前...

好似好近...但其實好遠...好虛無飄渺...
新海誠話人醒左之後就好快會忘記夢見過D乜...

尤其係夢見過咩人...

但點解而家既我...仲係歷歷在目架呢?

皓傑既背影...越黎越離...越黎越離既背影...

唔...
我轉一轉身望上床頭...搵一搵返自己部手機...

打一打開WhatsApp...就見到阿Ken Send左九十幾個Messages過黎...

你都真係仲好意思Send WhatsApp過黎!

想同我講D咩丫?

仲可以講D咩丫?

都捉姦在床...唔通你真係想好似蔡生咁講“一腳踢個女人落床然後指住個女人講我唔識佢,做乜上我張床?!”咩?!
我就真係唔想理...亦都無眼睇...

我而家只係想睇我每朝都會睇既WhatsApp!皓傑既WhatsApp...

我打一打開皓傑既WhatsApp...

『當你覺得無助時...就請想起我吧...』

覺得無助時...想起你...

無助時…想起你...想起你...
其實...其實...喺呢段漫長既歲月以黎...每當我遇到D唔開心既事...覺得無助...你都總係會喺我身邊...

唔係話真係你個人喺正我身邊...

係一種...感覺...

一種深心處既感覺...

喺我既內心深處...總會感覺得到你既存在...

感覺得到你一直都喺我身後...

就好似只要我一轉身,就可以與你擁抱...

每次都係...今次都唔例外...
點解我會有呢種感覺架呢?

點解你要對我咁好呢?

點解你總係要對我不離不棄呢?

值得咩?

真係值得咩?

一個曾經背叛過你...傷害過你...一刀插入你心既人...真係值得你一直喺佢背後守護住佢咩?
點解你總要一直喺我背後做我既守護天使呢?

知唔知道你咁樣做...唔單止對你自己殘忍...亦都對我好殘忍?

你知道嘛…其實我真係好內疚...

我一直都唔願意去面對...我對你既內疚...

我更加唔想被你守護...

你越係為我無私奉獻...我就越內疚...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞