【甜甜地既愛情故事】《港女FF妄誌》(十)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike

發覺我成日識左D 未拍過拖的女

我成日都識到啲拍緊拖既女

咩事

我依家係 [ member] xxxx [/ member] [/ member] 咁打先得

上回講到詩琳沖完個靚涼,就同ManYan講自己既帽事~
詩琳一心諗住可以揀好既,點知又揀左條仆街~
ManYan就覺得詩琳咁諗有D傻‌~因為“我地要做咩女人~要揀個壞男人~就預左會有咁既一日~”係詩琳教既~
詩琳諗返中學既時候真係有咁講過~
『唔係我地玩厭~就係俾人玩厭~』
「條路自己揀,仆街唔好喊丫~好姊妹~」
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

咩事

我依家係 [ member] xxxx [/ member] [/ member] 咁打先得

或者係...

或者真係...

條路自己揀...

我一直都揀條會仆街既路...

由細到大...一直都係...揀條會仆街既路黎行...

仆到徧體鱗傷...

今次我有諗過會係條平坦既光明大路...

點知都係一地陷阱...荊棘滿途...
其實要點揀先會揀得岩?

你話我細個既時候貪玩任性就話抵撚死…

但而家…人大左...想定落黎...但遇到既都係D仆街賤男...

唔通我D眼光真係咁差?

唔通真係行得多仆街既路就行唔返光明大路?

究竟我要點樣...先可以走過仆街既陰暗隧道...走上平坦既光明大路呢?
「好喇~唔好諗咁多喇~放鬆D~抖返下~當係自己屋企得架喇~我都要出去食飯喇~」ManYan拍一拍我膊頭。

『嗯嗯~放心啦~我唔會拆左你間屋既~』我拍一拍ManYan對豐乳~

「哎丫~你個衰妹丫~咁好啦~我出去喇~鄒文豪~幫我招呼詩琳姐姐喇~」ManYan同豪仔交代聲~

「哦...」豪仔都仲係望住個Mon扮晒好努力咁做網上功課~

『拜拜喇~』我同ManYan揮揮手~

「拜~」ManYan同我揮揮手後就著返對高踭鞋,風風騷騷咁出門口~
詩琳食小朋友
ManYan出左門之後,成間屋就係得我同豪仔。

我坐喺張床上面,望下坐喺電腦前扮晒專心做網上功課既豪仔,又望下成間屋。

以白色為主既全開放式住所...就只有一個浴室...其他既...都一眼望晒...

一張我坐緊既雙人床...一張單人床...三個衣櫃...一張矮櫃上面有部電視...一張電腦檯上面有部電腦...一個爐頭...一部雪櫃...一張二人世界餐檯...幾張凳...

細小既空間...反而俾到一份...慰藉...

對於岩岩撞破男朋友姦情既我黎講,處身於細小既空間會更有安全感...

可以讓我個心...定D...

更何況我而家唔係孤零零一個人...
我望一望豪仔既背影...

唔...

我行一行埋豪仔身邊...坐一坐埋豪仔身邊:『豪仔~咁快就咁大個仔喇~今年幾歲丫?』

兩個人身處同一個空間,唔講下野都真係有D奇怪既~

我唔可以因為情困而令個氣氛好似死氣沈沈咁~

同人傾下計都可以舒緩一下自己既情緒嘛~

更何況我係一個成年人~我係一個大姐姐~由我黎打開話題會比較好D囉~
「我...我今年十六歲...」豪仔望住個Mon口震震咁答~

『哦?十六歲架喇?我記得對上嗰次見你,你都好似仲讀緊小一二~一轉眼就差唔多十年喇喎~』我打量一下豪仔~

「嗯...嗯...」豪仔仲係望住個Mon咁點點頭~

『我記得嗰陣時既你好鍾意閃埋喺你家姐身後~』我又打量一下豪仔~

「嗯...唔係唔係!邊係呢...我都唔黐我家姐既...」豪仔面紅紅咁擰擰頭~
『唔係咩?我記得嗰時想望清楚D你,你就係咁閃埋喺你家姐身後~我一路追住你,你就喺你家姐身邊打轉~追住你轉下轉下~轉到我頭都暈丫~』我恥笑一下豪仔~

「邊...邊係呢...無D咁既事...」豪仔塊面超級紅咁望住個Mon~

睇黎豪仔都真係幾怕羞咁喎~

有家姐既男仔都咁怕羞~點死~

唔怪之得而家D𡃁妹睇唔上同年齡既男仔,要搵成熟D既成年大哥哥啦~
成年大哥哥...阿Ken...同嗰個學生妹...

唔好諗...唔好諗!

唔好諗埋D唔開心既野!

『係呢~平時你有無做下動運咁架?』我再打量一下豪仔,將注意力都放喺豪仔身上...

「平時...」豪仔諗下諗下,「平時都有打下籃球...」

『你會打籃球?!』我聽完豪仔話平時都有打下籃球就有D驚訝~

豪仔青靚白淨...又高高瘦瘦咁...仲處於發育緊既標準學生哥咁...成個小毒毒咁~都唔似會打籃球既~
「嗯嗯...不過唔係話好叻...」豪仔又怕怕羞羞咁點點頭~

『唔怕唔怕~唔叻都唔係問題架~最緊要都係打多D波~吸引下D女同學注意~』我拍一拍豪仔膊頭,『點丫?有拖拍未丫?』

「無丫…」豪仔擰下擰下頭~

『唔怕唔怕~打多D波~吸引下D女同學注意就有拖拍架喇~』我再拍一拍豪仔膊頭~

其實唔使問都估到,豪仔實無拖拍架喇~

小毒毒咁無自信,就算有女鍾意佢丫,佢都唔敢上啦~
你估真係有咁多女仔會咁主動咩?

就算係好鍾意你丫,都唔會主動同你講~

最多都只會暗示俾你聽佢對你有好感~等你同佢表白~

而好似豪仔呢D咁無自信既小毒毒,Get唔Get到人地對佢有好感都成問題啦~

唉~
我再橫視一下間屋:『你地呢道都算唔錯喎~間格好~又近市中心~應該都唔平~」

而家喺香港搵間四百幾呎既樓...唔好話買要幾多錢...租都要過萬...

豪仔望一望住我:「呢道?呢道無我份...呢道係嗰個男人俾錢...金屋藏嬌...我只係搭住...」

『金屋藏嬌?』我都眼定定咁望住豪仔...

「嗯...我知道我家姐做人小三…其實我唔係咁鍾意...我唔係咁鍾意嗰個男人...」豪仔望住我點點頭後,繼續望返住部電腦扮晒勤力咁做網上功課...
原來係咁...

原來真係咁...

其實我一早都已經估到...估到ManYan係做人小三…

雖然ManYan無親口講過...但都估得到...

唔係既話...點解咁耐以黎ManYan都唔帶佢男朋友出黎俾我地見下...

又唔係咁鍾意提起佢男朋友...

就只有係咁...
就只有唔見得光...先唔帶得出黎...唔鍾意提...

果然係條路自己揀,仆街唔好喊...

我開始明白點解身邊有咁多差唔多性格既女性朋友出現...

同事又好…朋友又好...姊妹都好...總之就係比較夾...比較岩嘴型...比較岩Key既...都總係鍾意揀條會仆街既路...

呢D可能就係...物以類聚啦。

TO BE CONTINUED

今晚出完

三句預告

[Day 06-頭也不回] PART 01

『唔...唔...唔...唔...』瞓喺床上面既我...

呢張單人床...
已經將[Day 05-意料之外] PART 07 Upload上Facebook同紙言

咩事

詩琳食小朋友

姐姐
A0女仔一分手喊到pk ga
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞