「日本WH工作假期/留學/生活討論」 (5)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
希望啦

祝樓主生活愉活
*愉快
我都覺有排,11月畀舊年有coe嘅,12月畀今年1-3月有coe嘅,原定今年出發嘅人睇怕都要等到三四月。而家日本係當留學生係遊客噉款
花左咁多成本同時間先壓到疫情,內需經濟都未回復,唔會咁易做d有risk既決定啦,而且之前衰過有戒心
祝大家早日來日生活
咁又係

特別日本人就最怕風險嘅
樂觀估計今年內入到境,到時過嚟京都搵你哋
你都係準備去京都生活?
唔係,我喺金澤嗰邊做社畜
好耐冇去過金澤,個次係經過金澤去高山,白川鄉
唔敢放咁多人入黎仲因為又就黎要go to travel頂住旅遊業班人 留學生實在佔太少數
睇下短期business係3日就知幾大細超
等business 簽詳情
見日本開番學簽,想下年去學日文
有無巴絲係東京學緊/學完有推介?
想去d少支那人既學校
冇可能「少」實在真係多
但係同時間香港同台灣都唔少 你唔驚冇人可以群
再同時間反共既中國人都唔係冇 就要睇下你潔癖有幾重
不過我問心都咁講 個邊小粉紅真係多 紅得黎又難頂
你太重潔癖就會麻煩少少
有無邊相對邊間少d支那人?
多d香港/台灣/韓國人?
鄉下地方一定少
岐阜之類
詳情出咗未
你哋COE申請咗幾耐先收到
其實好難避,每年收生都唔同,編班又唔同,都係睇你運氣。
有聽過東京銀星好多韓國人少中國人
D人話可能因為個名叫Galaxy
我自己想去中部,名古屋果頭
2046 長期business都未開
邊到講開返留學
https://www.hk.emb-japan.go.jp/itpr_en/visa_00001.html
英文版好似有d 唔同
繼續等long term business
睇到我流哂口水!好想去日本食拉麵!瘋狂食壽司!日玩夜玩!玩到行雷咁啪啪聲!玩轉東京!京阪神!一定要去埋福岡!

好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去好想去超勁想去日本呀!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞